Biden túl korán vetette fel, hogy hajlandó lenne tárgyalni Putyinnal, a Fehér Ház kijavította a „főnököt”

Biden túl korán vetette fel, hogy hajlandó lenne tárgyalni Putyinnal, a Fehér Ház kijavította a „főnököt”

Joe Biden amerikai elnök nem szándékozik beszélni orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal az ukrajnai háború befejezéséről, mivel jelenleg „nem adottak a feltételek” egy ilyen megbeszéléshez – közölte a Fehér Ház.

A Fehér Ház közölte, hogy Joe Biden amerikai elnöknek jelenleg „nem áll szándékában” tárgyalásokat folytatni Vlagyimir Putyin elnökkel az ukrajnai háború befejezéséről, egy nappal azután, hogy Biden feltételes ajánlatot tett az orosz elnöknek a tárgyalásra.

Hírdetés

Ezt azonban az követte, hogy a Kreml közölte, Vlagyimir Putyin minden féllel hajlandó tárgyalni egy feltétellel: elfogadják az elfoglalt ukrán területek Oroszországhoz tartozását. „Vlagyimir Putyin orosz elnök nyitott a tárgyalásokra Oroszország érdekeinek biztosítása érdekében, de a Kreml szerint az Egyesült Államokkal nehéz kompromisszumot találni” – jelentette a Kreml. „A legelőnyösebb út a céljaink elérése diplomáciai úton” – tette hozzá a Kreml.

Egyszerűen nem vagyunk most azon a ponton, ahol a tárgyalások jelenleg gyümölcsöző útnak tűnnek

– mondta pénteken John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője. Joe Biden csütörtökön Emmanuel Macron francia elnökkel tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: „Kész vagyok beszélni Putyinnal, ha valóban érdeke fűződik ahhoz, hogy úgy döntsön, megtalálja a módját a háború befejezésének. Ezt a döntést még nem hozta meg”.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »