Biden: teljesen elvágjuk az Oroszország és az EU, valamint az Egyesült Államok közti kereskedelmi kapcsolatokat

Joe Biden amerikai elnök a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján közölte: az orosz lépésekre adott válaszul, európai szövetségeseikkel összehangolva, teljesen elvágják az Oroszország és az Európai Unió, valamint az Egyesült Államok közti kereskedelmi kapcsolatokat.

Közölte, hogy együttműködnek Németországgal abban, hogy leállítják az Északi Áramlat-2 gázvezeték beüzemelését, és tárgyalnak az energiaipari társaságokkal, hogy megszüntessék az Oroszországtól való függőséget.

Elmondása szerint ezek csupán védelmi intézkedések, nem kívánnak fegyveres erőt bevetni orosz területen, de sokadszor elmondta, hogy a NATO területének minden centiméterét meg fogják védeni.

Az Egyesült Államok elnöke közölte: az orosz pénzintézetekkel, valamint az ország vezetőivel és családtagjaikkal szemben is intézkedéseket fognak alkalmazni.

"Ők is osztoznak a Kreml korrupt politikai játékaiban, így a szenvedésben is osztozniuk kell" – mondta az orosz elithez tartozó családokról.

Biden figyelmeztetett: a mostani intézkedéseket újabbak fogják követni, amennyiben Oroszország továbbra is folytatja a válság eszkalációját.

Hírdetés

Amennyiben Oroszország még tovább megy, mi is tovább fogunk menni a szankciókkal – fogalmazott.

Az Isten nevében, kiről gondolja azt Putyin, hogy jogot adott neki, hogy új, úgynevezett „országokat” kiáltson ki azon a területen, ami a szomszédjához tartozik? − jelentette ki az elnök.

Biden elmondta, hogy két orosz pénzintézet, a VEB és a „katonai bank” ellen vezetnek be intézkedéseket. Az utóbbi vélhetően a védelmi szektor finanszírozásában alapvető fontosságú szerepet játszó Promszvjazbank.

Az amerikai elnök elismerte, hogy a most bejelentett szankciók az amerikaiak számára is magasabb gázárakat fognak jelenteni, de azt ígérte, hogy dolgozni fog azon, hogy korlátozza a családokra háruló terheket.

Őszintén be kell látnunk, hogy a szabadság védelme tőlünk is megköveteli az árát.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »