Biden: Putyin a tűzszünet elrendelésével megpróbált egy kis oxigénhez jutni

Biden: Putyin a tűzszünet elrendelésével megpróbált egy kis oxigénhez jutni

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök “megpróbált egy kis oxigénhez jutni” azzal, hogy 36 órás tűzszünetet hirdetett Ukrajnában az ortodox karácsony idején.

Arra a kérdésre, hogy Putyin péntek déltől fegyverszünetet hirdetett Ukrajnában, Biden azt válaszolta az újságíróknak: „Nincs kedvem semmire sem válaszolni, amit Putyin mond. Érdekesnek találom. Hajlandó volt kórházakat, óvodákat és templomokat bombázni december 25-én és újév napján”.

Az amerikai elnök hozzátette: „Azt hiszem, próbál oxigénhez jutni”.

Az orosz elnök tűzszünetet rendelt el Ukrajnában az ortodox karácsony idején, január 6-án és 7-én. Erről a Kreml számolt be, és pontosította, hogy Putyin figyelembe vette Kirill pátriárka, az orosz ortodox egyház vezetőjének felhívását.

Hírdetés

Putyin 36 órás fegyvernyugvást hirdetett Ukrajnában az ortodox karácsony idejére

Putyin utasította az Orosz Föderáció védelmi miniszterét, hogy 2023. január 6-án 12.00 órától 2023. január 7-én 24.00 óráig tartson tűzszünetet a teljes harcvonalon.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök még december 25-e előtt javasolta az orosz csapatok kivonását, vagyis a harcok befejezését, de Oroszország ezt elutasította – emlékeztetett az AP ügynökség.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »