Biden: Oroszország szándékosan háborút indított Ukrajna ellen

Biden: Oroszország szándékosan háborút indított Ukrajna ellen

Joe Biden amerikai elnök kijelentette, hogy Oroszország "szándékosan háborút kezdett" Ukrajna ellen, és egyedül felelős azért, hogy emiatt emberek fognak szenvedni és meghalni. Hozzátette: az Egyesült Államok és szövetségesei elszántak arra, hogy Oroszországot ezért "felelősségre vonják".

Biden helyi idő szerint szerda éjjel közölte, hogy követni fogja a helyzet alakulását a Fehér Házban, és biztonsági csapata tájékoztatja őt a fejleményekről. Csütörtök reggel a korábbi tervek szerint a hét legfejlettebb ipari ország (G7) vezetőivel a további lépésekről fog tanácskozni.

Hírdetés

Biden és Johnson telefonon beszélt Zelenszkijjel

Joe Biden amerikai elnök Volodimir Zelenszkijjel folytatott csütörtök hajnali telefonbeszélgetésében elítélte az orosz hadsereg „indokolatlan és igazolhatatlan támadását”, és arról tájékoztatta az ukrán elnököt, hogy a legfejlettebb ipari országok csoportja (G7) súlyos szankciókat fog bevezetni Oroszország ellen.

Boris Johnson brit miniszterelnök a Twitteren közölte, hogy szintén beszélt telefonon Zelenszkijjel a „rettenetes ukrajnai eseményekről”, és megvitatta vele a következő lépéseket.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »