Bicske lett az új Keleti – percről percre

Hangosan tüntettek a bicskei állomáson péntek reggel azok a migránsok, akik csütörtökön Sopronba tartottak vonattal, a szerelvény azonban a Fejér megyei településen megállt, hogy a hatóság regisztrálhassa őket az ottani befogadóállomáson.

– Hangosan tüntettek a bicskei állomáson péntek reggel azok a migránsok, akik csütörtökön Sopronba tartottak vonattal, a szerelvény azonban a Fejér megyei településen megállt, hogy a hatóság regisztrálhassa őket az ottani befogadóállomáson. – Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben tárgyalt a migránsválságról Martin Schulzzal, az Európai Parlament (EP) elnökével. Orbán a találkozó után a németek gondjának nevezte a bevándorlást. A Bernben tartózkodó német kancellár visszautasította a magyar miniszterelnök brüsszeli kijelentését. Merkel azt mondta: „Németország azt teszi, amit erkölcsileg és jogilag meg kell tennie. Nem többet és nem kevesebbet.” – Lázár János is a németeket okolta a kialakult helyzetért csütörtökön. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: „Németország meghívta a terített asztalhoz a szír menekülteket, befogadást ígérve nekik, korlátlan belépést és korlátlan maradást Németország területén”. Véleménye szerint ez a nyilatkozat váltotta ki azt a reményt, amely jó néhány migránsban kialakult, hogy Németországba korlátozások nélkül beléphet.

Hírdetés

10:41A Keleti pályaudvarnál veszteglő migránsok többségének nem tud segíteni hazája nagykövetsége. A legnépesebb enklávéval rendelkező szíriaiaknak és afgánoknak nincs képviselete Budapesten, de úgy tudjuk, a pakisztáni diplomácia sem lát egyelőre megoldást – olvassa el az MNO cikkét!10:41Amennyiben Magyarország szigorít a határvédelmen, megváltozhat az Ázsiából és Afrikából az Európai Unióba tartó migránsok útvonala – jelentette ki Mitar Djuraskovic, a szerbiai határrendészeti igazgatóság osztályvezetője pénteken a szerbiai közszolgálati televízió reggeli híradójában. Véleménye szerint amennyiben a migránsok már nem tudnak Magyarországon áthaladni, akkor az eddig Törökországon, Görögországon, Macedónián és Szerbián át vezető utat egy Bulgárián vagy Albánián keresztül vezető útra változtathatják meg.10:35A MÁV bejelentette, visszaváltanak minden nemzetközi jegyet, értékhatártól függetlenül, amennyiben azt készpénzért vásárolták – tudatta a Hír TV tudósítója.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »