Bibliaégetésre buzdítanak Debrecenben az LMBT-aktivisták

Bibliaégetésre buzdítanak Debrecenben az LMBT-aktivisták

„Pusztítsd a vallásos elmebajt! Égesd a Bibliát!” – ezzel a szöveggel plakátolták tele Debrecen utcáit és az egyetemet LMBT-aktivisták. A Magyar LMBT Szövetség viszont azt mondja, semmi közük a plakátokhoz, és nincs is Debrecenben tagszervezetük.

Elutasítunk mindent, ami gyűlöletkeltésen alapul, hiszen a mi küldetésünk az egyenlőség, a szabadság, az elfogadás és egymás tisztelete – reagált a Magyar Időknek Dombos Tamás, a Magyar LMBT Szövetség ügyvivője arra, miszerint vallásgyalázó, gyűlöletkeltő plakátokkal kampányolnának Debrecenben.

Néhány nappal ezelőtt az egyik internetes portálon ugyanis az jelent meg, hogy az LMBT-aktivisták Bibliákat égetnének Debrecenben, és vallás-, valamint kereszténységellenes plakátokkal árasztották el a várost.

A „Pusztítsd a vallásos elmebajt! Égesd a Bibliát!” szövegezésű falragaszok mögött – a cikk szerint – egy Cívis Colors elnevezésű csoport áll, akik néhány hónappal ezelőtt a Debreceni Egyetem mosdójában is megjelentek, majd a „férfi WC” feliratot kiegészítették „férfi és transznemű férfi” kiírásra.

A matricák miatt több diák az egyetem vezetéséhez fordult, szerintük ugyanis bosszantó, hogy az egyenlőség és szabadság jegyében megfosztanak más embereket a gondolkozási és világnézeti szabadságuktól.

A jelenség nem új keletű, a cívis város egyetemi életében jártas forrásunk közölte: az ilyen és ehhez hasonló falragaszok felhelyezése az intézmény területén visszatérő gondokat okoz.

Sok esetben az egyetem más diákjai távolítják el a vallásgyalázó matricákat, de általában a takarítószemélyzet szokta kezelni a problémát. – Az intézmény területén kiragasztott hirdetések és üzenetek a rektor hatáskörébe tartoznak – fogalmazott az informátor.

Hírdetés

A Magyar Időknek több egyetemista is megerősítette, hogy találkozott már hasonló tartalmú plakátokkal.

A Debreceni Egyetemet egyébként idén áprilisban bírságolta meg százezer forintra az Egyenlő Bánásmód Hatóság, amiért 2016 áprilisában kitiltott egy LMBT témájú kerek-asztal-beszélgetést az intézményből.

A Magyar LMBT Szövetség viszont azt mondja, Debrecenben nincs is tagszervezetük. – Évekkel ezelőtt dolgoztunk együtt a Cívis Colorsszal, amikor az országjáró kampány részeként Debrecenben jártunk, de ők információs csoportként működtek, és nem szövetségünk tagszervezeteként.

Ez a közösség viszont már egy éve megszűnt, így a velük való kommunikáció is – válaszolta Dombos Tamás, aki azt is elmondta, hogy a szóban forgó plakátok létezéséről és annak tartalmáról semmit sem tudnak.

Kiemelte: az ő céljuk a társadalmi párbeszéd megteremtése, nem a feszültség fokozása. Pedig a debreceni LMBTQ+ közösséget két oldal is képviseli a Facebookon. Az egyik – a már elviekben megszűnt Cívis Colors által működtetett – Debreceni LMBT+ közösség még mindig aktív, a másik a DebrecenPride nevű profil, amelyet a Háttér Társaság hivatalos oldalán partnerszervezetként tüntet fel.

Érdemes megjegyezni, hogy az utóbbi szervezet alelnöke több keresztényellenes tartalmat is megosztott a közelmúltban a közösségi profilján, bejegyzéseiben összemossa a kereszténységet a nácizmussal, valamint több, egyház- és vallásellenes felhívás is olvasható az elfogadásért küzdő egyesület alelnökének közösségi oldalán.

Az üggyel kapcsolatban a Magyar Idők megkereste a rendőrséget is, a hatóság közlése szerint sem bejelentés, sem feljelentés nem érkezett hozzájuk a plakátok miatt.

Magyar Idők

The post Bibliaégetésre buzdítanak Debrecenben az LMBT-aktivisták appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »