Bibi Netanjáhu Moszkvába repül és föltételeket szab Vlagyimir Putyinnak

Bibi Netanjáhu Moszkvába repül és föltételeket szab Vlagyimir Putyinnak

Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök ma háromórás villámlátogatásra Moszkvába utazik. A Netanjáhu és Vlagyimir Putyin közötti megbeszélés legfontosabb témája Oroszországnak az elmúlt napokban Szíriában felerősödő katonai tevékenysége lesz. A zsidó kormányfő és kísérete azért tesz látogatást Putyinnál, mert az elmúlt napokban elterjedt a híre annak, hogy Oroszország katonai egységeket is irányít a nemzetközi iszlamista terrorista csoportok által szorongatott szíriai elnök, Basár el-Ászád kormánycsapatainak megerősítésére – írja az Jiszráél Há-Jom hírportál.

Binjámin Netanjáhu izraeli kormányfő, Gádi Eisenkot tábornok, az izraeli hadsereg vezérkari-főnöke és Herzl Hálévi tábornok, a zsidó hadsereg katonai hírszerzésének (ÁMÁN) a főnöke azért tartotta fontosnak és sietősnek, hogy nagy hirtelen Moszkvába repüljön, mert Izrael attól tart, hogy az esetleg Szíriába vezényelendő orosz katonai egységek az arab ország területén együttműködnek majd a Basár el-Ászád szíriai elnöknek szintén segítséget nyújtó iráni fegyveres csapatokkal, katonai szakértőkkel, illetve a Hizbulláh libanoni sí’ita szervezettel.

Hírdetés

A Jiszráél Há-Jom (Izrael Ma) című izraeli hírportál úgy tudja, hogy Netanjáhu a mostani villámlátogatása folyamán ultimátumszerűen közli majd Putyin elnökkel: amennyiben Oroszország Szíria területén katonailag együttműködik a szintén Basár el-Ászádot megsegítő perzsa katonai és egyéb iráni fegyveres egységekkel, szakértőkkel, akkor Izrael kiterjeszti a stratégiai tevékenységének eddigi határait Szíriai területén. A nagyobb hatás kedvéért Netanjáhu azt is közli majd Putyinnal elnökkel, hogy Izrael már egyeztette is ezt az elképzelését az Amerikai Egyesült Államokkal.

Izraelt leginkább az aggasztja, hogy Oroszország korszerű föld-levegő rakétaütegekkel szereli föl, illetve újabbakkal látja el a törvényes szíriai kormányhadsereget és ezáltal a vele küzdő Hizbulláh libanoni sí’ita szervezetet, amelynek következtében a zsidó légierő ezentúl nem tevékenykedhet kényére-kedvére a szíriai légtérben, nem bombázgathatná olyan szabadon a Dzsubhát en-Nuszrá, az Iszlám Állam és más terrorszervezetek ellen élethalál harcát vívó szíriai kormánycsapatokat, amiképpen tette ezt az elmúlt esztendőkben.

El-Kudszi – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »