BEZZEGSVÉDORSZÁG 5: NŐVÉR: IDŐSEK OXIGÉN HIÁNYÁBAN FULLADTAK MEG

BEZZEGSVÉDORSZÁG 5: NŐVÉR: IDŐSEK OXIGÉN HIÁNYÁBAN FULLADTAK MEG

Jon Tallinger orvos, aki korábban arra hívta fel a nyilvánosság figyelmét, hogy a koronavírusban szenvedő idős betegek kezeléséhez tilos használni életmentő oxigént, interjút készített Latifa Löfvenberg-gel, aki  Gävle város idősotthonában nővérként dolgozik. Löfvenberg szerint idős emberek oxigén nélkül fulladnak meg, mivel még kórházba küldeni is tilos őket.

Löfvenberg kijelenti, hogy ő személyesen látott az idősotthonban  tucatnyi beteget megfulladni a saját szobájában oxigén és szakszerű ellátás nélkül:

Néha napokig tart, de néha pár óráig, mondja az interjúban.

Oxigén helyett, ami sok esetben  életmentésre alkalmas kezelésnek számít, az időseknek morfium injekciót adnak – ami még jobban megnehezíti a légzést. Az injekció beadását arra ki nem képzett személyzet végzi a nővér által telefonon adott jóváhagyás alapján – miután leírják az idősek tüneteit.

Az eljárás a Gävle megye által korábban kiküldött  egészségügyre vonatkozó irányelvek szerint történik – mindezt a Fria Tider elsők között hozta nyilvánosságra.

Hírdetés

Még az is tilos, hogy az idős beteget kórházba küldjék, hogy szakszerű segítséget kapjon. Löfvenberg szerint ez csak a kórházi orvos egyetértésével történhet. 

Tíz évvel ezelőtt az idősotthon személyzetének volt lehetősége oxigén adására, de később ezt a lehetőséget elvették. Jon Tallinger orvos, aki az interjút készíti, a történteket gyilkosságnak minősíti és Löfvenberget a gyilkosság tanújaként nevezi meg. Az interjút angol nyelven készítették és az angol BBC egy, a Svédországban folyó coronavírus helyzet kezeléséről szóló vitaműsor dokumentuma lesz.  

Korábban az a gyanú merült fel, hogy a tulajdonképpeni oka, miszerint a svéd egészségügyi ellátás  „továbbra is működőképes” és az IVA (intenzív osztály) helyek elégségesek, mivel a legtöbb ellátásra szorultat kiválogatják, mielőtt még egyáltalán a kórházba kerülnének. Az egész interjút az alábbi videón lehet meghallgatni.

Latifa Löfvenberg a Gävle városháza és a Gävleborg Régio Svéd Demokrata párt általi választott képviselő.                                                                                                                                                                                                                                                   

Egor Putilov

https://samnytt.se/eva-plagades-till-dods-av-corona-behandlades-endast-med-alvedon-och-oppet-fonster/

https://www.friatider.se/gavleborg-ingen-pa-aldreboenden-ska-fa-hjalp-med-syrgas

Fordította: Géber Zsuzsánna


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »