Bézbózütővel, boxerrel és lövésekkel váltották ERŐTELJESEN a szót Erzsébetvárosban, mert volt egy kis féltékenység

Bézbózütővel, boxerrel és lövésekkel váltották ERŐTELJESEN a szót Erzsébetvárosban, mert volt egy kis féltékenység

Másfél héttel ezelőtt két társaság verekedett össze a VII. kerületben. A csoportos garázdaság során több lövés is eldördült. A kerületi ügyészség indítványára a nyomozási bíró két gyanúsított férfival szemben bűnügyi felügyeletet és távoltartást is elrendelt írja az ügyészség honlap, mielőtt szóváltásos zsargonra váltanak. Alább a folytatás a szokásos és szokásosnál erőteljesebb nyelvi fordulatokkal.

A rendelkezésre álló adatok szerint két gyanúsított – egy 25 és egy 23 éves férfi -, valamint élettársaik közötti konfliktus miatt, 2022. május 15-én, éjszaka, mindkét részről többen, így legalább tíz fő gyűlt össze egy VII. kerületi társasház előtt, ahol erőteljes szóváltás alakult ki a két társaság között, amely verekedéssé fajult. Ennek során a 25 éves férfi egy – jelenlegi adatok szerint – gáz-riasztó fegyverrel több lövést adott le, amely személyi sérülést nem okozott. Ezalatt a 23 éves férfi társaival – néhányuk a kezében baseballütőt vagy boxert tartva – a másik társaságra támadt.

//content.jwplatform.com/players/bTEOFVbM-kKo9kQI1.html

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága az ügyben csoportosan és fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette, valamint zaklatás bűntette miatt nyomoz. Az ügyben jelenleg 5 gyanúsított van.

Hírdetés

A 25 és a 23 éves férfi esetében megállapítható, hogy a megalapozott gyanú szerinti bűncselekmények elkövetését a köztük és a barátnőik közötti személyes ellentét, féltékenység motiválta. A terhükre rótt bűncselekmények személyes jellegűek, amely konfliktus közöttük a jövőben is reálisan fennállhat, kiújulhat.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség álláspontja szerint a gyanúsítottak egymástól, valamint egymás élettársaitól való távoltartásával megakadályozhatók az újabb bűncselekmények. Emellett azonban bűnügyi felügyelet is szükséges, mivel egyikük esetében fegyverhasználatra, másikuk esetében pedig csoportos zaklató fellépésre is sor került.

A nyomozási bíró az enyhébb szabályok szerinti bűnügyi felügyeletet, valamint a távoltartást – mind egymástól, mind egymás élettársaitól – mindkét gyanúsított esetében elrendelte.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen a garázdaság látható.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »