Bezárt a műjégpálya, lemondták a téli ralit (Kovászna)

Bezárt a műjégpálya,  lemondták a téli ralit (Kovászna)

Másfél hónap működés után a meleg időjárás miatt szombaton meghatározatlan időre leállították a kovásznai műjégpályát is – tájékoztatott a korcsolyapályát üzemeltető polgármesteri hivatal.

A Lőrincz Zsigmond Sípálya aljában levő műjégpályát január 13-án nyitották meg a nagyközönség előtt, s az időjárás miatti kisebb leállásokkal február 24-ig működött. Amint a polgármesteri hivatal illetékesei elmondták: az elmúlt hétvégén a jég annyira felolvadt, hogy kétséges, vissza tudják-e fagyasztani. Ehhez elölről kellene kezdeni a fagyasztást, ami hatalmas villanyköltséggel járna, ugyanakkor a felmelegedő, tavaszias időjárás közepette nincs semmi garancia arra, hogy a továbbiakban rendes körülmények között lehet majd üzemeltetni a pályát.

Hírdetés

Egy héttel korábban a 2022–2023-as síszezonban mindössze egy hetet működő Lőrincz Zsigmond Sípályát hasonló okokból kellett bezárni.

Ugyancsak a felmelegedés miatt végleg lemondták a hagyományos Kovásznai Winter Rallyt, amelyet a Kovászna és Kommandó közötti 14C jelzésű községi úton, illetve a Kommandó környéki erdei utakon szoktak megtartani. „Idén minden próbálkozás és szervezési igyekezet óriási akadályba ütközött az időjárás miatt. Így az esemény eredeti időpontját előbb későbbre halasztottuk, most pedig végleg lemondtuk” – közölték a szervezők. (bodor)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »