Bezárják a csepeli cigányholokauszt-központot

Bezárják a csepeli cigányholokauszt-központot

Forráshiány miatt bezár a Cigány Történeti, Kulturális, Oktatási és Holokauszt Központ – közölte a központot létrehozó Roma Polgári Tömörülés elnöke pénteken az MTI-vel, miután a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából megemlékezést tartottak a csepeli intézményben.

Makai István elmondta, hogy a központ 2014. augusztus 2-án nyitotta meg kapuit, és „olyan erkölcsi, szellemi tartást adott közösségünknek, amelyre az egész ország méltán lehet büszke”. Az intézmény fennállása óta több ezer látogatót fogadott – tette hozzá.

Hírdetés

Szólt arról is, hogy a központot állami és pályázati források nélkül hozták létre, és az intézmény csaknem három éves működése során ugyan kaptak állami támogatást, de azt főként önkéntesek segítségével tartották fent. A további működtetéshez sikertelenül kértek támogatást a kormánytól – közölte Makai István.

A központnak a Szent István út 71. száma alatti felújított és átalakított családi ház adott helyet, ebben hozták létre a kiállító tereket. Az udvaron a megnyitó alkalmával elhelyezték a roma holokauszt áldozatainak emléktábláját, amelyre pénteken fekete szalag került.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »