Bevégezhetik Németország fölszámolását: az SPD-tagság kétharmada szavazott a nagykoalícióra

Bevégezhetik Németország fölszámolását: az SPD-tagság kétharmada szavazott a nagykoalícióra

Kétharmados többséggel jóváhagyta a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) tagsága a Kereszténydemokrata Unióval (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unióval (CSU) kidolgozott koalíciós szerződést – jelentették be az SPD vezetői vasárnap Berlinben.

A CDU/CSU pártszövetséggel 2013-ban kezdett kormányzás folytatásának ügyét eldöntő szavazáson a 463 723 szavazásra jogosult párttag 78,39 százaléka vett részt, és az érvényesen szavazók 66,02 százaléka voksolt a koalíciós szerződés elfogadására.

(MTI)

Frissítés: Bevégezhetik Németország fölszámolását: Az SPD tagságának többsége a nagykoalícióra szavazott

Berlinben röviddel ezelőtt bejelentették, hogy a Németország Szociáldemokrata Pártjának (SPD) tagsága körében megejtett szavazás eredményeként a többség a jövőben is az Angela Merkel vezette CDU-val és a bajor CSU-val alkotott nagykoalíciót kívánja a szövetségi állam élén látni – jelentette a ZDF német közszolgálati televízió.

Hírdetés

A bevándorlást és a migrációt erélyesen ellenző Alternatíva Németországnak (AfD) a szociáldemokrata SPD-párttagok nagykoalíciót támogató szavazási eredményének kitudódása után kitett a honlapjára egy képet a következő fölirattal: „A CDU és az SPD választók kiütése – Az SPD párttagok a nagykoalícióra szavaztak.” A ma már csak nevében keresztény és demokrata, Angela Merkel vezette CDU-ra és a legutóbbi Bundestag-választásokon még Martin Schulz irányította szociáldemokraták támogatottsága ugyanis annyira visszaesett, hogy mindkét néppárt szavazói úgy vélték, hogy ennyire meggyengülve együtt nem vállalhatják többé a szövetségi állam kormányzását.

Csakhogy a küldött emberek, az egykori keletnémet ifjúkommunista csúcsvezető, Angela Merkellel (akit IM Erika néven emlegettek a Stasi berkeiben – H. J.) az élükön nem mondhattak le küldetésük lényegéről: Németországnak a bevándorlók millióival való tönkretételéről, a német nemzet fokozatos eltüntetéséről. Az igazság és a józan ész szerint ugyanis ebben az esetben mielőbb új Bundestag-választásokat kellett volna kiírni, ám annak győztesei nem ezek az árulók lettek volna, hanem az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, a bevándorlást megállítani kívánó AfD.

H. J. – Kuruc.info

Az AfD lett Németország második legerősebb pártja, Schulz 15%-ra vitte le az SPD-t

Schulz végre hivatalosan is az lett, aki mindig is volt: egy jelentéktelen senki


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »