Bevándorlókitörés Röszkénél: több százan szöktek ki a regisztrációs pontról

Bevándorlókitörés Röszkénél: több százan szöktek ki a regisztrációs pontról

Az 1500-at is elérheti azoknak a migránsoknak a száma, akik kiszöktek a röszkei regisztrációs pontról péntek reggel. A rohamrendőrök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, sok "menekültet" elfogtak a környéken, de még többen tűntek el.

/Cikkünket folyamatosan frissítjük/

Ellentmondásos hírek érkeznek a déli határról: egyelőre annyit tudni biztosan, hogy nagyon sok bevándorló kitört a röszkei ellenőrző pontról, és egy busznyi rohamrendőrt vezényeltek a helyszínre, hogy bent tartsák a még bentlévőket.

A Csongrád megyei hírportálok közül a Délmagyar arról ír, hogy tucatnyi "menekült" bontotta meg a kerítést, és a rendőrök most keresik őket, a Szegedma szerint viszont 1500-an törtek ki, ami nem lehetetlen, ismere, hogy milyen sok migráns tartózkodik a környéken.

A HVG helyszínen lévő munkatársa szintén úgy tudja, hogy rengetegen szöktek ki, közülük kb. 100-200 főt elfogtak a rendőrök, de a nagy részük elmenekült.

Hírdetés

Frissítés: A Délmagyar szerint a "menekültek" összetűzésbe kerültek a rendőrökkel, ezt követően törtek ki az autópálya felé.

A hangárnál hatalmas a rendőrségi készültség. A rendőrök több busszal, kisbusszal és autóval érkeztek a helyszínre. Sorfalat állnak a hangár előtt, ahol a határsértők azt skandálják, hogy "Freedom! Freedom!"

A sajtót elküldték a tábor közeléből, az autópálya fölötti gyaloghídról figyelik az eseményeket. 3 kamerást is elküldtek a hatóságok, a lap szerint azt mondják: "Menjenek innen, mert különben meghalnak a rendőrök!" Korábban már többször is azért mozgolódtak a betolakodók, mert a sajtóval akartak beszélni.

A Szeged Ma szerint a hívatlan vendégek kövekkel dobálóztak a kitörés előtt.

2. frissítés: a rendőrség "csak" 300-ról beszél

Rendőrségi becslés szerint 300 illegális bevándorló 2015. szeptember 4-én 11 óra 30 perckor két hullámban áttörte a röszkei migrációs gyűjtőpont kerítését, és elfutott az M5-ös autópálya irányába. A rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket az elfogásuk érdekében. A rendőrök a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő irányú forgalmát a balesetek megelőzése érdekében ideiglenesen leállította, a forgalmat a régi 5-ös útra tereli – áll a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »