Bevándorlók nélkül nem elég vonzó az EU?

Bevándorlók nélkül nem elég vonzó az EU?

Az Észak-Amerika és az EU közötti szabadkereskedelmi megállapodást szorgalmazó transzatlantista elit szerint az uniónak 20-30 millió bevándorlóra lenne szüksége, hogy jobban növekedjen a gazdasága, és így elég vonzó hozománya legyen az együttműködéshez – mondta Kiszelly Zoltán politológus.

Transzatlantista elit befolyás alatt áll az Európai Unió vezetése és Angela Merkel német kancellár is. Ők azt szeretnék, hogy Európa forduljon el Ázsiától, valamint Oroszországtól, helyette forduljon Amerika felé, és minél hamarabb kösse meg az Egyesült Államokkal, illetve Kanadával a Transzatlanti Szabadkereskedelmi Megállapodást (TTIP) – mondta a Kossuth Rádióban Kiszelly Zoltán politológus.

Hírdetés

Nem vonzó a mennyecske

A szakértő szerint azonban Európa mostani állapotában nem vonzó mennyecske, annak hozománya nem olyan, mint Amerikáé. A transzatlantista elit tényleg azt gondolja, hogy ha Amerikának jót tett 1850 és 1910 között egy 20-30 milliós bevándorlás, akkor Európának is jót tesz majd egy ekkora beérkező tömeg. Az érvek között szerepel, hogy Európában nem születik elég gyerek, az európai fiatalok pedig nem akarnak egyes gyengén fizetett munkákat elvállalni, amit a helyi ipar felkínál nekik.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »