Bevándorlás-biznisz: 10 euróért árulnak egy flakon fizet a cigányok a határon

Bevándorlás-biznisz: 10 euróért árulnak egy flakon fizet a cigányok a határon

Cigány embercsempészek, százával érkező szíriai migránsok, prostitúció és a hívásra nem reagáló rendőrök – ezek jellemzik Szeged külterületét napjainkban.

Önálló határőrség felállítása nélkül tény, hogy rendőreinket jelentősen leterheli a kezelhetetlen méreteket öltött illegális migráció, de ez a probléma súlyosságán nem enyhít.

Az Alfahírhez eljutott információk szerint ma, azaz csütörtök reggel is az a helyzet állt elő, hogy míg 20-30 cigány embercsempész irányította a 150-200 szíriai migránst át a városon, addig a hatósági bejelentésre bő másfél órán belül sem érkezett ki senki.

A képeket Szeged jobbikos önkormányzati képviselője, Tóth Péter saját maga készítette, és ő volt az is, aki kihívta a rendőröket. Ezekről az állapotokról már korábban is tartott sajtótájékoztatót: akkor azt mondta, egy kiépített bűnszervezet működik a városban, az autókkal közlekedő csempészek munkáját biciklis, robogós cigányok segítik. A Cserepes-sorról érkezők feladata, hogy szállítsák a híreket a bűnözők és a migránsok között, illetve, hogy beszedjék a tarifát az erdőben várakozó határsértőktől.

Nem mellesleg ő tartotta a valaha volt leghitelesebb sajtótájékoztatót is, mert miközben az újságíróknak épp az ártérben lévő védelmi hiányosságokat ecsetelte, a rendőrség elfogott 34, csónakon érkező migránst.

Hírdetés

A térséget egyelőre nem védi egybefüggő kerítés, de tudomásunk szerint ez napokon belül megváltozhat. A várost azonban ez sem mentheti meg egykönnyen, hiszen az államhatár egy jelentős részen ugye pont a Tisza nyomvonalát jelenti, és akkor a vasúti átkelőkkel még nem is számoltunk, ahogy azzal sem, hogy a közeli hármashatár-emlékműnél egyszerűen véget ér a határzár.

A Szegeden kiépülő embercsempész-maffiáról egyébként megtudtuk, hogy a magyar határig elérő migránsokat ott húzzák le, ahol csak tudják.

10 euróért, azaz kb. 3100 forintért vehetnek a szomjas vándorok egy flakon ásványvizet, de ha kell, a prostituáltak is megjelennek az erdő szélén.

Mindeközben a jellemzően cigányokból álló helyi szerveződések között egyre nagyobb a konkurencia; olyan esetről is hallottunk, hogy a csempészautó kerekét azért kellett helyben cserélni, mert egy másik csapat kiszúrta.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »