Bevadult az Európai Baloldal

Alkotmánymódosítás cukináci segítséggel

Az Európai Baloldal elítéli a kormány által erőszakolt és a cukinácí, hungarista Jobbik által támogatott alkotmánymódosítást.

Sajtóhírek szerint az alaptörvény hatodik módosítását 153 igen szavazattal, 13 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadta el a parlament.

Az alaptörvény módosítása lehetővé tette az alapvető szabadságjogok korlátozását, melyet nyomban meg is szavazott a szélsőjobbos pártkoalíció a honvédelmi törvény megváltoztatásával.

Hírdetés

A honvédelmi törvény módosításában részletezték, hogy a terrorveszélyhelyzet kihirdetésének kezdeményezése után a kormány milyen jogokat kaphat. Ezek között van például a járműforgalom-korlátozás, a lakosságkitelepítés, a kijárási tilalom elrendelésének, valamint közterületi rendezvények, nyilvános gyűlések megtiltásának lehetősége.

Az Európai Baloldal szerint a már nyíltan felvállalt szélsőjobbos szövetség az alaptörvény módosításával a demokratikus ellenállás erőszakos elfojtására készül, és egyben veszélybe került a rendszert bíráló, baloldali pártok működése is.

Kísértetiesen hasonlít az eljárás arra a forgatókönyvre, melyet Hitler követett politikai ellenfeleinek likvidálására. A társadalmi nyomorért felelős politikai elit most is a bűnbaknak kikiáltott ellenségképet használja ki, hogy önmagának extra jogokat biztosítson hatalma fenntartására.

Az alapvető demokratikus jogok kerültek veszélybe, ezért az Európai Baloldal elvárja Áder Jánostól, hogy az Alkotmánybírósághoz forduljon.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »