Bevadult a nyugati sajtó

Több nagy nemzetközi lap, illetve hírügynökség vezető hírként és helyszíni tudósítások alapján számolt be a budapesti kormányellenes tiltakozásokról. Szijjártó Péter külügyminiszter viszont a külföldi sajtóban megjelent hírekre azt mondta: hazudoznak Magyarországról, ehhez már hozzászoktunk.

A BBC vezető európai hírként számolt be a budapesti tüntetésekről a honlapján. A brit közszolgálati médium azt írja: a mostanihoz hasonló demonstrációk ritkán fordulnak elő Magyarországon, ahol Orbán Viktor kormányfő széleskörű támogatást élvez annak ellenére, hogy az EU rendszeresen elítéli.

A Reuters brit hírügynökség azt emelte ki, hogy biztonsági őrök dobtak ki két ellenzéki képviselőt az állami televízióból, miután azok megpróbálták beolvasni petíciójukat.

A Time magazin, más amerikai sajtóorgánumokhoz hasonlóan, az AP hírügynökség beszámolója alapján foglalkozott a budapesti eseményekkel. Elegünk van – idézi a lap a tüntetőket.

A CNN az ATV felvételeinek felhasználásával számolt be a budapesti zavargásokról. Az amerikai hírtelevízió a CNN partnereként utalt az ATV-re.

Az Orbán-ellenes tüntetések felduzzadtak, a demonstrálók az illiberális kormányzás ellen tiltakoznak – erről ír a Bloomberg helyszíni tudósítója, aki kiemeli: a tüntetők az igazságszolgáltatás és a média szabadságát is követelik. Az amerikai hírügynökség szerint a magyarok a francia sárgamellényesek mintájára mentek ki az utcára, de az egyelőre nem látszik, hogy a kormány Magyarországon is engedne a követeléseiknek.

A Le Figaro francia lap az AFP hírügynökség tudósítása alapján arról ír, hogy az emberek a nacionalista kormányfő ellen is tüntettek, akit egyre inkább tekintélyelvűnek tartanak.

Hírdetés

A Deutsche Welle német közszolgálati médium azt húzta alá, hogy az ellenzéki pártok a zöldektől a szélsőjobbig most először fogtak össze 2010. óta, és az elmúlt több mint tíz évben ezek voltak a legerőszakosabb tüntetések.

A Die Presse az APA hírügynökség tudósítása alapján arról ír, hogy a kormányellenes tüntetések eszkalálódnak. Az osztrák lap kiemeli: a békésnek indult demonstrációk estére zavargásokba torkollottak.

*******************************

Az ellenzék éppen élőben gyártja a fake newst a külföldi sajtónak

Az ellenzék újabb színjátékba kezdett, most összekulcsolt kezekkel, ÖNKÉNT feküdtek le a padlóra, miközben megpróbálnak sírni és nemzetközi sajtótájékoztatót akarnak tartani. Természetesen a balhé és a nagyobb hírverés miatt mentőt is hívtak, de egyelőre egy elmegyógyászra lenne szükség.

Az ellenzékiek természetesen mártírrá akarnak válni, és megpróbálják megtéveszteni az embereket, valamint a nemzetközi sajtót.

Egyelőre ennyire futja nekik:

888.hu


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »