Beugrott a rendőrség a Patyolat bárba a Magyar Nemzet-cikk szerinti ellenzéki Kubatov-lista miatt

A 24.hu úgy tudja, hogy a rendőrség ezekben a percekben is házkutatást tart Pikó András közös ellenzéki jelölt kampánystábjánál a Baross utcai Patyolat bárban. Négy-öt rendőr érkezett délután a helyszínre, de egyelőre nem tudni, hogy előállítanak vagy lefoglalnak-e bármit. Pikó Andrást, aki egyelőre nincs a helyszínen, kerestük, de nem értük el, viszont a házkutatás tényét mások megerősítették. Pikó kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza a helyszínen van – írta ma este negyed hat után a liberális lap.

A Magyar Nemzet hétfőn írta meg egy belső csoportból printscreenelt fotóra alapozva a hírt arról, hogy Pikó András közös VIII. kerületi polgármesterjelölt kampányfőnöke törvénysértő tevékenységet örökített meg, sőt feltételezhető, hogy „csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék”.

A lap szerint „vaskos dossziét juttatott el a Magyar Nemzethez a fővárosi ellenzék kampánycsapatának egy csalódott tagja”, de a cikkből nem derül ki erről semmi, csak a fent idézett árva fotó, amely alapján azt írták, hogy biztosan illegális adatbázist építenek Pikóék.

A Magyar Nemzet vádjait Pikó kampányfőnöke visszautasította, azt mondta tisztában vannak felelősségükkel, amit a polgármesterjelöltet és a képviselőjelölteket ajánló aláírások gyűjtésével és kezelésével összefüggésben a jogszabály előír, így annak mindenben meg is felelnek, feletek:

Az összesen 12 egyéni választókerületi jelölt és a polgármesterjelölt számára kiadott összesen csaknem 1400 ajánlóívet kezeltünk az elmúlt napokban, ezek aktivistáknak történt kiadását, visszahozatalát és átvételét egy elektronikus felületen vezettük. Ez a nyilvántartás kizárólag arra vonatkozik, hogy mely önkéntesünknél hány darab aláírásgyűjtő ív volt, ebből mennyit juttatott vissza, kinek adta át és mennyit kellett még visszahoznia, mielőtt leadjuk az ajánlásokat

Azóta a Magyar Nemzet már arról is írt, hogy „a Budapesti Rendőr-főkapitányság választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen”.

Hírdetés

Karácsony felindult állapotba került

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt nem sokkal később bejelentette, hogy tüntetést szervez Pikóért – írja a lap későbbi cikkében.

Pikó és Karácsony kedd este a kampányközpontból jelentkezett be, a videóban pedig a közös VIII. kerületi polgármesterjelölt elmondta, hogy éppen két rendőr hallgatja ki a kampányfőnökét, Udvarhelyi Tesszát, akiért nagyon aggódik.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkaracsonygergely%2Fvideos%2F383790425854471%2F&width=480&show_text=false&height=270&appId

Rendkívül felindult állapotban vagyok, szeretném nagyon erős szolidaritásomról biztosítani az egész csapatot – mondta Karácsony, aki hozzátette, hogy nem nagyon emlékszik, hogy választási kampány kellős közepén ilyen típusú dolog történt volna korábban, ezért nagyon fontosnak tartja, hogy „húzzunk egy vörös vonalat”.

Pikó szerint a támadásnak az lehet az egyik oka, hogy „érzik, hogy van mit veszíteniük”, és szerinte veszíteni is fognak.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »