Betörőt lőtt villájában a volt szlovák miniszter

Rálőtt egy betörőre Milan Knazko népszerű szlovák színész és volt miniszter – értesült szerdán a Cas.sk szlovák hírportál.

A 71 éves filmsztár és expolitikus kedd este vette észre, hogy bejutott egy betörő a Pozsony előkelő negyedében található villájába. Engedéllyel tartott lőfegyverével Knazko rálőtt a férfira, aki megpróbált elmenekülni, de sebesülten csak a kertig jutott, ahol a rendőrök elfogták. A 49 éves férfit kórházba szállították.

Hírdetés

Knazko azóta más médiumoknak is megerősítette, hogy betörő járt nála kedd este, de semmilyen egyéb részletet nem árult el arra hivatkozva, hogy még tart a rendőrségi vizsgálat. A törvény megengedi Szlovákiában, hogy az emberek fegyvert használjanak illetéktelen behatolók ellen.

Milan Knazko a kommunista rendszert megdöntő 1989-es bársonyos forradalom egyik vezéralakja volt, a rendszerváltozás után szlovák külügyminiszter, később kulturális miniszter lett, 2014-ben pedig indult az államfőválasztáson, és megpályázta a pozsonyi főpolgármesteri tisztséget is.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »