Betolakodók gyilkoltak meg egy lengyel fiatalt a kebabosnál – a helyiek megtámadták a koszfészket

Betolakodók gyilkoltak meg egy lengyel fiatalt a kebabosnál – a helyiek megtámadták a koszfészket

Zavargások törtek ki az északkelet-lengyelországi Elkben vasárnap, miután szilveszter éjjel egy kebab bárban meggyilkoltak egy helyi lakost; a rendőrség őrizetbe vette az étterem négy alkalmazottját – vélhetően algériai, marokkói és tunéziai állampolgárokat -, valamint a bárt megrongáló tüntetőket.

A TVP Info lengyel közszolgálati hírtelevízió hivatalosan meg nem erősített értesülései szerint Elkben egy 21 éves férfi szombat éjjel egy petárdát dobott be a bárba, ezt követően – az MTI megfogalmazása szerint – "verekedés tört ki, melyben az étteremben dolgozó külföldiek is részt vettek". Ez valójában azt takarja – a lengyel TVP híradója szerint -, hogy egyszerre négy új európai (marokkói, algériai és tuniszi) kirohant az utcára, majd több késszúrással megölték áldozatukat.

A rendőrség az esemény után közölte: négy embert vettek őrizetbe, köztük külföldieket.

Hírdetés

Az őrizetbe vettek nemzetiségét “a nyomozás érdekében” hivatalosan nem közölték. A TVP Info, valamint az RMF FM kereskedelmi rádió nem hivatalos értesülései szerint két algériai, egy tunéziai és egy marokkói állampolgárról lehet szó, akik a bár alkalmazottjai, illetve tulajdonosai.

A tragédia helyszínén vasárnap reggel óta több száz ember gyűlt össze, zavargások törtek ki, melyek során kövekkel betörték a bár kirakatait, és megdobálták a kiérkező rendőrök autóit is. A közeli Olsztynból kivonuló erőkkel is megerősített rendőrség több tüntetőt őrizetbe vett, és kordonnal zárta el azt az utcaszakaszt, melyben az étterem található. A tüntetők estére sem hagyták el a környéket.

Az alábbi videón egyébként még a helyes hozzáállás tapasztalható a rendőrök részéről.

A gyilkosság körülményeit az elki kerületi ügyészség vizsgálja, a fiatalember halálának pontos okait felderítő boncolást hétfő reggelre tervezik.

(Kuruc.info – MTI nyomán; képek: WP; videó: Fakt24)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »