Betolakodók alkalmazását sürgeti a német miniszter, de a cégvezetők "valamiért" nincsenek oda értük

"Menekültek" alkalmazását sürgeti a frankfurti tőzsde DAX-30 indexében szereplő vállalatoknál Sigmar Gabriel német alkancellár, gazdasági miniszter egy hétfőn kiszivárgott levél szerint.

A szociáldemokrata politikus a legnagyobb piaci tőkeértékű német részvénytársaságok igazgatótanácsi elnökeihez intézett levelében hírportálok beszámolói szerint kiemelte: az utóbbi napok hírei alapján az az érzés keletkezett, hogy a nagy cégek elkötelezettsége a "menekültek" alkalmazása iránt elmarad a középvállalati szektor elkötelezettségétől.

Az ilyen hírek pedig visszavethetik azoknak a vállalatoknak az erőfeszítéseit, amelyek nagyon sokat tesznek a "menekültek" foglalkoztatásáért és integrációjáért.

A miniszter rámutatott, hogy sok kis és közepes méretű vállalkozás és gazdasági érdekképviselet igyekszik a "menekülteknek" hidat építeni a német munkaerőpiacra.

Hírdetés

Azonban a DAX-30 indexben jegyzett legnagyobb cégek, vagyis “a német gazdaság zászlóshajói nélkül ez a híd nem teljes” – írta az alkancellár, aki szerint a "menekültek" integrációja Németország legnagyobb feladata az ország újraegyesítése óta.

Sigmar Gabriel a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap minapi beszámolójára utalt, amely szerint az indexben jegyzett cégeknél június elején 54 menekült jogállású munkavállaló dolgozott, és a 30 vállalat által menekülteknek meghirdetett 2700 gyakornoki helyből 500-at töltöttek be.

A DAX-30 mutatóban jegyzett társaságok közé tartozik például az Adidas, a BMW, a Continental, a Daimler, a Deutsche Telekom és a Lufthansa.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »