Betiltották a Twittert Brazíliában

Betiltották a Twittert Brazíliában

Az egykori Twittert, jelenget X-et betiltották Brazíliában – írja a BBC. A vita áprilisban kezdődött, amikor a bíró elrendelte több tucat X-fiók felfüggesztését.

A dél-amerikai ország azért tiltotta be a közösségi oldalt, mert az nem tartotta be a helyi legfelsőbb bíróság által kitűzött határidőt, hogy új jogi képviselőt nevezzen ki az országban. Alexandre de Moraes végül elrendelte a közösségi média platform „azonnali és teljes felfüggesztését”, addig amíg az eleget tesz az összes bírósági végzésnek és ki nem fizeti a meglévő bírságokat.

Hírdetés

A vita áprilisban kezdődött, amikor a bíró elrendelte több tucat X-fiók felfüggesztését, méghozzá állítólagos dezinformáció terjesztése miatt.

De Moraes a saját felfogása szerint a dezinformáció és az online gyűlöletbeszéd ellen is fellép, valamint ő foglalkozott a korábbi brazil elnök, Jair Bolsonaro ellen indult eljárással is, melynek vádjai szerint Bolsonaro katonai puccsot tervezett a 2022-es elnökválasztási veresége előtt – idézi szemléjében a Mandiner.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »