Betiltották a Mikulást Bécsben

Betiltották a Mikulást Bécsben

A florisdorfi iskolában a karácsonyt már télünnepnek nevezik, Jézuska sem érkezik, a Mikulástól pedig állítólag félnének a gyerekek.

Szülők egy része fordult levélben egy osztrák újság szerkesztőségéhez az ügy kapcsán – írja a 888.hu cikke.  Ez az integráció teljes félreértése, kérem segítsenek” – írta egy névtelenséget kérő apa az Österreich című lapnak eljuttatott levélben.

A 888.hu írása felidézi, hogy már ott tartanak az iskolában, hogy a karácsonyt “télünnepnek” nevezik, és természetesen a Jézuska sem érkezik meg az intézményhez. Ugyanebben az általános iskolában egyébként a menzán nem kapni disznóhúsból készült ételt, az úszás- és tornaórákról pedig szabadon lehet hiányozni vallási okokra hivatkozva.

Hírdetés

A vádakra reagált Bécs városi tanácsának illetékes osztálya is. Válaszukban azt írják, hogy a tanulók kaphatnak csokimikulást, azonban az iskolába nem látogat majd el a Mikulás, tőle ugyanis félnének a gyerekek. A karácsonyról szó esik a télünnepi rendezvényen, amire egyébként az Österreich munkatársai is meghívást kaptak. Az étkeztetés pedig nem az iskola dolga – írták.

Az ügyben az FPÖ is megszólalt, Toni Mahdalik szerint az ilyen esetek azt mutatják, hogy az iszlám miatt párhuzamos társadalmak alakulnak ki Ausztriában.

forrás: 888.hu / hirado.hu

The post Betiltották a Mikulást Bécsben appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »