Betiltották a karácsonyi reklámot, mert a karácsonyt mutatja

Betiltották a karácsonyi reklámot, mert a karácsonyt mutatja

Szex, pia, vérfürdő? Nem ezekért, hanem amiatt tiltottak be Nagy-Britanniában egy karácsony előtti reklámfilmet, mert az ünnep eredeti értelmére utalt.

Bruneiben, Szomáliában, Tádzsikisztánban betiltották a karácsonyt, ám ha abszurd ünnepi döntéseket keresünk, nem kell ilyen messzire menni. Konkrétan elég megnézni, mi történt Londonban.

Egy keresztény nonprofit szervezet reklámidőt szeretett volna vásárolni a brit mozikban. Az illetékes brit hivatal tagjai egy hónapig tanakodtak, majd pár órával a határidő lejárta előtt döntöttek: az alábbi hirdetést nem lehet levetíteni az angol mozikban.

Hírdetés

Igen, jól látta, sem erőszak, sem szexuális jelenet, sem cigi, alkohol vagy drog nincsen benne. A hirdetést célja az volt, hogy a karácsony eredeti értelmére hívja fel a figyelmet.

A mozikban a filmek előtt vetítették volna le, ám a DCM (Digital Cinema Media) szerint „túl vallásos” volt, így megálljt intettek. „Csalódottak vagyunk. Úgy véljük, liberális demokráciában élünk, ahol az emberek azt mondhatják, amit akarnak, majd azt tapasztaljuk, hogy ez nem igaz” – kommentálta a döntést Francis Goodwin, a hirdetést rendelő szervezet elnöke.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »