Betiltás, lehallgatás, B-listázás: a németek (?) zsidóseggnyaló 10 pontja – és persze rendőrt minden zsinagóga elé

Betiltás, lehallgatás, B-listázás: a németek (?) zsidóseggnyaló 10 pontja – és persze rendőrt minden zsinagóga elé

Tízpontos tervet dolgozott ki a német belügyminisztérium a "szélsőjobbos erőszak elleni harc" hatékonyságának a növelésére. A tervet az után tették közzé, hogy október 9-én egy merénylő két embert ölt meg Halléban, a helyi zsinagóga előtt.

Horst Seehofer német belügyminiszter és a 16 tartományi belügyminiszter közösen dolgozta ki a tervet, amelynek célja, hogy hatékony megoldás találjon arra, hogy miközben "nő a szélsőjobboldal befolyása", a radikálisok között egyre többeknek van lőfegyvere. A 27 éves hallei merénylőnek ugyan végül nem sikerült bejutnia a zsinagógába, de mielőtt a hatóságok őrizetbe vették volna őt, két embert halálosan megsebesített.

Az antiszemétizmus elleni harc  tíz pontja:

– A szélsőjobboldali személyek és hálózatok felkutatása: ennek érdekében javítani kell a szövetségi és tartomány titkosszolgálatok együttműködését, hogy megtalálják a virtuális és a való világban működő szélsőséges sejteket.

– Javítani kell a titkosszolgálatok és a rendőrség együttműködését és információcseréjét.

– Erősíteni kell a zsinagógák biztonságát, s miközben állandó kapcsolatot kell fenntartani a zsidó szervezetekkel, valamennyi zsidó imahelyhez rendőröket kell vezényelni.

– Élni kell a betiltás lehetőségével: érvényt kell szerezni az eddigi betiltó határozatoknak, és meg kell találni azokat az új csoportokat is, amelyek a német törvényekkel ellentétes tevékenységet folytatnak.

Hírdetés

– A "szélsőségesek" rendezvényeinek megakadályozása: meg kell találni azokat a sport- illetve kulturális rendezvényeket, amelyeknek látogatói elsősorban az "antiszemita, illetve szélsőjobboldali körökből" kerülnek ki, és meg kell akadályozni ezek megrendezését.

– Jogi rugalmasság: a törvényeket alkalmassá kell tenni arra, hogy ellenőrizzék, illetve félbeszakítsák a hazafiak egymás közötti kommunikációját. El kell érni, hogy az internetes szolgáltatók az EU-ban töröljék az illegális tartalmakat.

– Biztosítani kell a megfelelő forrásokat: a szövetségi és a tartományi kormányoknak mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy az irányításuk alatt álló rendőri és titkosszolgálati erők hatékonyan végezhessék munkájukat.

– Az ítélkezés felgyorsítása: a lehető leggyorsabban ki kell vizsgálni az ún. antiszemita bűncselekményeket, és hasonlóan kell eljárni a tiltott tartalmak esetén is.

– Célzott megelőzés: deradikalizációs programokat kell indítani a zsidószervezetek bevonásával.

– El kell távolítani a közalkalmazottak között lévő szélsőségeseket: meg kell találni a kormányhivatalokban, a rendfenntartó erőknél, illetve a hadseregben szolgáló szélsőségeseket.

A DW németországi hírportál szerint ugyancsak egyezség született arról, hogy felülvizsgálják a fegyvertartási engedélyeket, s bevonják azokét, akik "szélsőséges eszméket" vallanak.

(HVG nyomán)

Ki nem találnák, mi jelenti Németország számára a legnagyobb veszélyt az iszlám terrorizmus után

Merkelék a zsidók szerint is hazudoznak a neonáci veszélyről


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »