Betiltaná a gyermekek megkeresztelését Karácsony egyik szakértője

Évek óta gyalázza a keresztényeket és a kereszténységet a Főpolgármesteri Hivatal egyik szakértője – hívta fel a figyelmet a Vasárnap.hu. Cikkük szerint egy Békés Gáspár nevű férfi például megtiltaná a keresztelést. A férfi saját állítása szerint környezetvédelmi ügyekben dolgozik szakértőként a Városházán. A Vasárnap.hu kereste Karácsony Gergelyt, hogy egyetért-e a kereszténygyűlölő szakértő véleményével. Egyelőre nem kaptak választ – hangzott el az M1 Híradójában.

Betiltaná a keresztelést Karácsony Gergely egyik szakértője – ezzel a címmel közölt cikket a Vasárnap.hu. A portál azt írta: Békés Gáspár, aki jelenleg Karácsony Gergely környezetügyi szakértőjeként dolgozik, évek óta tesz közzé kereszténygyalázó posztokat a közösségi médiában.

A lap felidézi: a magát ateista aktivistaként meghatározó férfi 2018-ban például az Ateista forradalom nevű blogoldalon azt a kérdést tette föl: jogi szempontból egyértelműen illegitim a keresztelés, na de hogyan lehetne felszámolni a gyakorlatban? A Vasárnap.hu emlékeztetett arra is, hogy az aktivista akkor a Klubrádióban is megszólalt a témában.

Hírdetés

A műsorban úgy fogalmazott: „Legyen tiltva a keresztelés, mert azt az üzenetet hordozza mind a szülőknek, mind a társadalomnak, hogy a gyerekre nem vonatkozik az alaptörvény”. Az aktivista azt is mondta, hogy a kereszteléssel a történelmi egyházak mesterségesen tartanak fenn olyan keresletet, amely már nem létezik. Szerinte a keresztelés szimbolikusan mindenképpen megsértése a gyermekek jogainak.

Az aktivista a Facebookon reagált a róla megjelent cikkekre. Szerinte a cél egyértelmű: az ateizmusukat nyilvánosan felvállaló embereket meg kell félemlíteni. Azt írta: valójában az a gyalázat, ha valaki csendben tűri vallási fundamentalisták egy szűk csoportjának, hogy másokra erőltessék káros nézeteiket.

Békés Gáspár közösségi oldala szerint tavaly december óta környezeti stratégiai tervezés szakértőként dolgozik a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzatnál. A Vasárnap.hu kereste Karácsony Gergelyt, hogy egyetért-e a kereszténygyűlölő szakértő véleményével. Egyelőre nem kaptak választ.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »