Beteg világ: Amerikában "megsértették" egy sátánista magzatgyilkos "vallási jogait"

Nem lesz szükség ultrahangos vizsgálatra az abortusz végrehajtásához Missouriben, miután a Sátánista Egyház nevű politikai aktivistacsoport beperelte az állam kormányzóját és államügyészét egyik tagja „vallási jogainak” megsértéséért.

A Sátánista Egyház még 2015-ben nyújtott be keresetet. A per mögött álló történet szerint a csoport egyik tagja három órán át vezetett Missouri egyetlen abortuszklinikájához, ahol aztán 72 órán át váratták, mielőtt az ultrahangos vizsgálatra, majd az abortuszra sor került volna. Akkor ugyanis a Missouri államban hatályos abortusztörvényt úgy értelmezték, mintha a beavatkozás előtt szükség lenne ultrahangra.

Hírdetés

Az eset idején az abortuszt igénylő nő hivatalos felmentést is felmutatott az ultrahangvizsgálat alól, annak alapján, hogy „a Sátánista Egyház a testi autonómiát egyik fő alapelvének tekinti”. Az igazolást azonban akkor nem fogadták el, ezért a sátánisták úgy tekintik, megsértették tagjuk vallási szabadságát.

Múlt héten a missouri államügyész is tanúsította, az abortuszhoz folyamodó nőket csak arról kell megkérdezni, hallják-e a magzat szívverését. Azonban ultrahangos vizsgálatra mindaddig nincsen szükség, amíg az orvosilag nem szükséges.

(The Blaze – Mandiner)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »