Beszédes, hogy elindul az ellenzéki jelölt ellen a "független" dunaújvárosi jegyző az időközi választáson

Beszédes, hogy elindul az ellenzéki jelölt ellen a "független" dunaújvárosi jegyző az időközi választáson

Ahogy arról beszámoltunk, továbbra sincs – legalábbis papíron – fideszes jelölt a Fejér megyei 4-es számú választókerületben, ugyanakkor az már biztos, hogy az időközi országgyűlési választásokon elindul Sürü Renáta, Dunaújváros hivatalban lévő(!) jegyzője. 

Az ellenzék (a Rajta Újváros) jelöltje, Kálló Gergely Facebook-oldalán reagált a fejleményekre. 

A politikus először felidézte, alig egy hónapja támadta be Dunaújváros új vezetését a Fidesz, hogy politikai tisztogatást végez a polgármester az önkormányzatnál, miközben – írja Kálló Gergely – azoktól vált meg Pintér Tamás, „akik csak papíron dolgoztak”. Sürü Renáta korábbi és jelenlegi jegyző pozícióban tartása is azt bizonyította, hogy nem politikai alapon ítéltük meg az itt dolgozókat – fogalmazott az országgyűlési képviselőjelölt.

Hírdetés

Kálló Gergely ugyanakkor leszögezi azt is, nehéz volt jóhiszeműen állni Sürü Renáta munkájában tapasztalható hibákra és hiányosságokra, de mégis megtették.

„Azzal, hogy elindult ellenem, a Rajta Újváros megválasztott képviselői és polgármestere által támogatott jelölt ellen, igen beszédes – nemcsak nekem, tudom, nektek is. De higgyétek el, mindegy hány ‘függetlent’ indít a Fidesz, mindegy, mivel vagy kikkel támad minket, a térség tudja, mit akar. Döntsön mindenki belátása szerint, mi tartjuk továbbra is magunkat az elveinkhez: programalapú, tiszta kampány, győzelem esetén minden itt élő képviseletével”

– írta a posztjában a politikus. 

Bár hivatalosan a Fidesz még senkit nem indított el Pintér Tamás megüresedett parlamenti székéért, viszont jelöltet kíván állítani a Munkáspárt, a Mi Hazánk Mozgalom, a Tempo Párt, és a Nemzeti Zöld koalíció is.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »