Beszédes falak között (x)

Beszédes falak között (x)

Tudod mi a történetmesélés alapja? A válasz egyszerű: a képek. Természetesen most nem a filmekre gondoltunk. A vizuális elképzelés nélkül nem működik semmi, hiszen a szavak csak továbbítanak, de a képek segítenek a történetet életre kelteni. Gondolj csak az ősemberekre, amikor mesélni kezdtek, akkor a hallgatóság már akkor is képekben gondolkodott, és a barlangrajzokon egész történéseket örökítettek meg.

Az első képregény

1896-ban jelent meg az első képregény, Richard Felton Outcault sárga ruhás figurája kezdetben egy oldalt foglalt el, majd később képsorrá változott. A képregények csupán 3-5 képből álló humoros történetek voltak, és Outcault volt az első, aki buborékokat illesztett a szereplők szájához, amiben a szavaikat, gondolataikat közölte.

Az újságokban szinte minden nap megjelent egy-egy képregény, amelyek egyre népszerűbbek lettek, a példányszámok növekedésével pedig szélesebb réteghez jutottak el.

Az első önálló képregény 1934-ben született meg. Négy korszakra osztható a képregények története. Az aranykorban jelent meg Superman, majd egy évvel később Batman, és őt követte Amerika Kapitány. A Vaszonkepem.hu csodás vászonképeivel minden elképzelés megvalósítható, még saját képeket, képregényrészletet is készíthetünk.

Pop art műfaja

Hírdetés

Ha igazán fiatalos és kissé meghökkentő dekorációt szeretnél a nappali falára, válassz egy pop art grafikát! A Vaszonkepem.hu-nál megrendelheted grandiózus méretben is vászonra nyomtatva, garantáltan formabontó és hatásos lesz a kanapé fölötti falon! 

A pop art egyik legjelentősebb művésze Lichtenstein volt, aki képregénykockák felnagyított ábrázolásával lett híres. A bárki számára hozzáférhető képregénykockákat nagyította fel, ezáltal egy teljesen hétköznapi tárgyat emelt a művészet magasabb dimenziójába. Legjelentősebb műve, a Vicki 1964-ben született.

Ütős dekoráció a falon

A képregények dekorációként is nagyon jól mutatnak a falon. A színvilága miatt kiemelkedik a környezetéből, és egyértelműen a helység fókuszpontja lesz. Képzelj csak el egy homogén fehér enteriőrben a falon egy színes, vibráló, nagyméretű képet! Hatásos, nemigaz?

Dekorációként nagyon jó ötlet a képregényrészlet alkalmazása, azonban mielőtt döntünk és kiválasztjuk a képet, szánjunk rá elég időt, hogy megfelelő legyen a témaválasztás, hiszen egy meghatározó elem lesz a lakásban, ezért nem mindegy a mondanivalója!

Választhatod Andy Warhol sokszorosított nyomatait, Basquiat graffiti festményeit vagy Keith Haring rajzait, az biztos, hogy laza vidámságot csempészel az otthonodba.

Ha megtaláltad a tökéletes történetet, akkor már csak a méretet kell meghatározni, és már meg is rendelheted a Vaszonkepem.hu oldalon, majd pár nap múlva már otthonod különleges és meghatározó eleme lehet, ami biztosan le fogja nyűgözni a hozzád érkező vendégeket. A lakás minden helyiségében jól mutat, nemcsak a nappaliban vagy a hálószobában, de a fürdőszobában is.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »