Bernie Ecclestone: A feketék rasszistábbak, mint a fehérek

Bernie Ecclestone: A feketék rasszistábbak, mint a fehérek

Az utóbbi időben Lewis Hamilton gyakran tűnt fel a közösségi médiában amiatt, hogy Amerikában országszerte tüntetések és zavargások törtek ki George Floyd halála révén. Hamilton több alkalommal is azért fakadt ki, mert a pilóták nem álltak ki hangosan az amerikai fekete közösség mellett. A hatszoros világbajnok pilóta jeles képviselője lett a „Black Lives Matter” kampánynak. 

Az elmúlt hetekben többen is reagáltak a témára, így nem volt meglepő, hogy előbb-utóbb a „régimódinak” tartott Bernie Ecclestone is sorra kerül majd. 

A Forma-1 egykori mindenható urát, Bernie Ecclestone-t Amanda Davies, a CNN sport riportere faggatta a rasszizmusról és Lewis Hamiltonról. 

“Lewis különleges. Mondjuk úgy, hogy nagyon tehetséges versenyzőként, de most kiderülhet az is, hogy mennyire az szóvivőként. Jól teszi, hogy kiáll ilyenformán is a fekete közösségekért. A Forma-1-nek azonban nem hinném, hogy ez különösebben számítana.”

Hírdetés

Hozzátette, hogy szerinte Hamilton arra készteti az embereket, hogy gondolkozzanak, mi a fontos számukra. 

„Sok esetben a feketék sokkal rasszistábbak, mint a fehér emberek. A szobordöntögetés meg teljesen hülyeség. Ott kellett volna hagyni őket, ahol vannak. Vegyék ki a gyerekeket az iskolából, mutassák meg, hogy miért vannak ott, mit tettek az emberek (a szobrokkal), és hogy mennyire is rossz az, amit tettek.”

Bernie Ecclestone már korábban is sokan támadták, mert nem állt ki Hamilton mellett 2008-ban, amikor egyes rajongók feketére festett arccal hergelték őt.

“Az apja szerint minden oké vele, meg is lep, hogy ennyire megérintette ez a dolog. Nem gondoltam volna, hogy komolyan veszi ezeket az embereket, és törődik majd velük. Azt sem értem, hogy miért tesznek ilyesmit az emberek. Ez tényleg az ő dolga lenne, vagy mit gondoltak?”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »