Bernd Storck drámai bejelentést tett

Sokkal nehezebb lesz kijutni a vb-re, mint az Eb-re. A Feröer-szigetek elleni lesz Bernd Storck karrierjének legnehezebb mérkőzése. A válogatott játékosok erőnléte katasztrofális, a kapitány nem fogta vissza magát Telkiben.

„Király Gábor és Juhász Roland visszavonultak a válogatottságtól, nekik novemberben megköszönjük. Új generáció, fiatal csapat formálódik, a fiatalok jól érzik magukat, örülünk a teljesítményüknek. Gera Zoltán, Lovrencsics Gergő és Pintér Ádám sérült, de bízom benne, hogy a játékosok betömik a lyukakat és jó teljesítményt nyújtanak Feröer-szigeteken” – mondta Bernd Storck szövetségi kapitány az MLSZ telki edzőközpontjában.

„Elek Ákos, Kádár Tamás és Fiola Attila nem teljesen egészséges, Nagy Ádám könnyebb sérüléssel tért vissza Bolognából. Szalai Ádám neurológushoz kell mennie, hogy kiderüljön, bevethető-e” – jelezte a kapitány, hogy vannak gondok a csapat kialakításánál.

Hírdetés

„Nem lesz könnyű dolgunk kijutni a vb-re, nehezebb lesz, mint az Eb-kvalifikáció. Ennek ellenére az Eb-selejtezők pozitív ihletet adhatnak. Nem tudunk közvetlen kvalifikációt szerezni, A topfavorit is tagja a csoportnak, Svájc is erős ellenfél lesz” – majd a kapitány rátért a játékosok edzettségi állapotára.

„Vannak problémáink. Az első a játékosok állapota, az újabb tesztek drámai eredményt hoztak. Az Eb előtt fontos volt a hosszú felkészülési idő, ennek segítségével tudtunk jó eredményt elérni. Ez nemzetközi szinten alap. Az Eb-n már bizonyítottunk, de most sem meggyőzőek az eredmények, de változtatnunk kell a játékosok állképességén, hogy nemzetközi szinten versenyképesek legyünk. Enélkül nem fog menni. Minden klub a saját céljaiért küzd. Németországban egységesítették a fizikai felkészítést. Magyarországon ettől még messze vagyunk. Nehéz a nemzetközi sikereket elérni, először a kluboknak kell valamit letenniük az asztalra.”

A kapitány végül válaszolt arra a kérdésre is, hogy jó-e a magyar szempontból, hogy Feröer-szigetek ellen kezdjük az Eb-selejtező-sorozatot. „Az Eb során sem tartottam annyira egyetlen meccstől, mint ettől. Nekem ez lesz a legnehezebb, Feröer nem könnyű ellenfél, Izland stílusában játszik, dán edzővel készül, fizikailag erős játékosokat vethet be. Műfüvön kell játszanunk, 11 fokban. Nem lesz könnyű dolgunk…” – mondta Bernd Storck.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »