Bernd Storck álomszerű debütálása a DAC kispadján: hengereltek a sárga-kékek

Bernd Storck álomszerű debütálása a DAC kispadján: hengereltek a sárga-kékek

Három hónap kényszerszünet után ismét újraindult a szlovák élvonalbeli bajnokság (Fortuna Liga). A tabella harmadik helyén álló dunaszerdahelyi DAC hazai pályán fogadta a zempléni Nagymihályt, ami Bernd Storck első tétmérkőzése volt a sárga-kékek kispadján.

#AdjátokVisszaAFocinkat – ez a felirat fogadta a pályára vonuló csapatokat a C-szektor alján, a B-közép helyén pedig egy óriási sárga-kék koreót feszítettek ki a stadionon kívül rekedt dunaszerdahelyi szurkolók, melyen a 12-es szám szerepelt.

A mérkőzés elejét jól kezdte a DAC, a harmadik percben Ramírez nagy lehetőséget szalasztott el, de csupán az oldalhálót találta el a dél-amerikai támadó. Két perccel később a vendégek is megvillantak, Kvocera lövése azonban pontatlanra sikeredett. A folytatásban is a hazai sárga-kékek voltak az aktívabbak, amit az első negyedóra végén Davis ígéretes szabadrúgásaval zártak a dunaszerdahelyi játékosok. A panamai pontrúgása után az egykoron Nagymihályon is szereplő Beskorovainyi fejelt a kapu mellé.

A mérkőzés 21. percében Davis ívelt középre, Ramírez fejese azonban ezúttal is elkerülte Kira kapuját. Félórányi játékot követően komolyabb ziccert még nem láthattunk egyik kapu előtt sem.

Az első félóra végén az első kaput eltaláló lövéséből a DAC megszerezte a vezetést, miután Kalmár ugratta ki remek ütemben Ramírezt, aki középre passzolt az érkező Divkovič elé, a horvát pedig nem hibázott.

Négy perccel az első játékrész vége előtt Schäfer András egy szép csellel tisztára játszotta magát, de ziccerét a vendégek hálóőre bravúrral hárította. Ez pedig az első játékrész utolsó komoly lehetősége is volt egyben.

Szünetről visszatérve a hazaiak próbálták eldönteni a mérkőzést, míg a vendégek is igyekeztek veszélyeztetni Jedlička kapuját, igaz nem sok sikerrel.

Hírdetés

A mérkőzés 57. percében Divkovič megduplázta a hazai előnyt.

Egy szögletet követően Šimič elé került a játékszer, aki honfitársát hozta helyzetbe, Divkovič pedig óriási bombát küldött Kira hálójába. A folytatásban sem dőlhetett hátra a nagymihályi védelem,

a 65. percben a DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt újabb gólt szerzett, de ezzel korántsem volt vége.

A nagy kedvvel futballozó Marko Divkovič élete mérkőzésén újabb gólt szerzett, ezzel pedig mesterhármast jegyzett a találkozó 68. percében, a gólpasszt Kalmár Zsolt osztotta ki a horvát támadónak. A mérkőzés hajrájában a DAC visszavett a tempóból, magabiztosan őrizték előnyüket, de

a mérkőzés ráadásában egy parádés támadás után Blackman beállította  a végéredményt.

Ez pedig azt jelentette, hogy Bernd Storck álomszerű ötgólos győzelemmel debütált a sárga-kékek kispadján. A DAC ezzel visszavágott az őszi súlyos nagymihályi vereségért.

A DAC számára nincs megállás, hiszen már szerdán is pályára lépnek Bernd Storck tanítványai. A Szlovák Kupa elődöntőjében a Rózsahegy együttesét fogadják, szintén a MOL Arénában.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »