Bermendhez érkezett meg a tíz busznyi horvát migránsküldeményt – a magyar rendőrök és a katonák már várták őket

Migránsokat szállító buszok érkeztek a horvát határnál lévő magyar településhez, Beremendhez – jelentette a helyszínről az MTI tudósítója péntek délután.

Az MTI tudósítója mintegy tíz, emberekkel teli buszt látott. A migránsok elkezdtek leszállni a buszokról. A határ magyar oldalán mintegy 150-200 rendőr, katona van. A rendőrök sorfalat állnak.

A helyszínen gépfegyveres, pajzzsal ellátott katonák, illetve gépfegyveres katonai járműveket is látott az MTI tudósítója.

A rendőrök kékszínű gyakorlóban vannak, némelyüknél gázspray, sisak is van.

Eközben a Jobbik képviselői a magyar–horvát határnál tájékozódnak a helyzetről

Hírdetés

A Jobbik megszakította szegedi frakcióülését, és Vona Gábor vezetésével Morvai Krisztina EP-képviselő, Szabó Gábor pártigazgató, valamint több országgyűlési képviselő személyesen tájékozódik a Beremend, Magyarbóly, illetve a horvátországi Pélmonostor térségében uralkodó állapotokról. A jobbikos politikusok több órát töltöttek a kritikus helyzetben levő térségben, személyesen tapasztalták a horvát hatóságok tehetetlen hozzáállását. Pélmonostorban óriási a káosz, a jobbikosok szeméthegyben úszó migránsszállásokról, vasútállomásokról, benzinkutakról számoltak be – áll a Jobbik péntek délutáni közleményében.

Mivel személyesen tapasztalták, hogy a horvát hatóságok 10-15 buszt a magyar határ felé irányítottak, ezért felhívják a magyar hatóságok figyelmét, hogy Baranya, valamint Somogy lakossága komoly inváziónak lehet kitéve.

Ander Balázs, Gyüre Csaba, Hegedűs Lorántné, Lukács László György és Rig Lajos országgyűlési képviselők jelenleg is a beremendi határállomásnál tartózkodnak. Tapasztalataik szerint a horvát hatóságok Magyarországra akarják kényszeríteni az ott összegyűlt tömeget.

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a korábban nagy mellénnyel nyilatkozó horvát hatóságok és állami vezetők Magyarországra akarják tolni a migránsáradatot. Ez a hozzáállás megállapításuk szerint cinikus, a nemzetközi egyezményekkel ellentétes, és egyáltalán nem egyeztethető össze az oly sokszor hangoztatott európai szolidaritás eszméjével.

(Kuruc.info – MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »