Bérlő ki – bevándorló be

El kell hagynia az albérletét egy német asszonynak, mert kell a menekülteknek a hely.

Bettina Halbey, az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található Nieheim városka lakója. Az 51 éves ápolónő egy önkormányzati tulajdonában álló lakás bérlője, ám már nem sokáig, mivel Nieheim önkormányzata úgy döntött, ki kell költöznie az albérletből, mert

kell a bevándorlóknak a hely.

Az önkormányzat persze ezt meg is teheti, jogszerű is a döntés, és hát az agyatlan és önsorsrontó wilkommenskultur közepette vajon kit fog érdekelni egy egyedül élő, két gyermeket felnevelt német ápolónő története?

Hírdetés

Nos, elég sokakat.

Bettina Halbey Facebookon megosztott történetét ugyanis több mint 200 ezren osztották meg, ráadásul ezúttal áttörte az eddig nagyon is félrenéző, de főleg, egyoldalúan tudósító sajtó „tűzfalát” is, és lett ezzel egycsapásra valóban széles körben ismert a Halbey-val megesett eset.

Mint kiderült, a városka három menekültszállása már most megtelt, ráadásul havonta 20 bevándorló befogadására kötelezték őket. Halbey ugyanakkor nem érti, miért nem az üres lakásokban, házakban helyezik el őket. A kisváros életét felbolygatta az ügy, és persze az eddig ott elszállásolt 71 bevándorló (Nieheim 6400 lakosú).

Ez lesz a jövő?

Az ápolónő esete, a körülötte kialakult spontán nyilvánosság (ne felejtsük el, szeptember 1-jével kellett volna kiköltöznie az asszonynak), majd az események után loholó német sajtó is jelzik, döbbenetesen gyorsan változik a német közvélemény hangulata.

Az agyatlan willkomenskultur, vagyis a kritikátlan és kritizálhatatlan bevándorlópártiság mögött hatalmas feszültség dolgozik már most a német társadalomban, amire nyilván ráerősít az is, hogy hivatalosan az egészhez jó képet kell vágniuk, miközben a teljes politikai vezetés csődöt mondott. A legendás német szervezettség eddig úgy ahogy állta a sarat, ám, ha a bevándorláshullám – amelyet a fentebb említett politikai garnitúra még gerjesztett is – nem enyhül, Németország kiteheti a megtelt táblát.

És ez a határidő egyre közelebb lesz, ha a német közvélemény még több Bettina Halbey történetet lesz kénytelen megismerni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »