BERLIN A STEINMEIER-FORMULA ELFOGADÁSÁRA SZÓLÍTOTTA FEL UKRAJNÁT

BERLIN A STEINMEIER-FORMULA ELFOGADÁSÁRA SZÓLÍTOTTA FEL UKRAJNÁT

Németország sürgette Ukrajnát, hogy illessze jogszabályaiba a Steinmeier-formulát – olvasható a berlini külügyminisztérium honlapján megjelent nyilatkozatban, amelyet a korrespondent.net-re hivatkozva a Kárpátalja hetilap ismertet.

A nyilatkozat megállapítja, hogy a Donyec-medencében a tűzszünet ellenére folytatódnak a harci cselekmények és nőnek a veszteségek.

A német külügy emlékeztetett, 2019 végén további intézkedésekről állapodtak meg a fegyverszünet megerősítésére. Felszólították Kijevet és Moszkvát, hogy teljesítsék kötelezettségeiket.

„FELSZÓLÍTJUK OROSZORSZÁGOT ÉS UKRAJNÁT, HOGY MARADÉKTALANUL HAJTSÁK VÉGRE A 2019. DECEMBERI PÁRIZSI CSÚCSTALÁLKOZÓN EGYEZTETETT KÖVETKEZTETÉSEKET. ÍGY ÉSZREVEHETŐ JAVULÁST LEHET ELÉRNI KELET-UKRAJNA LAKÓI SZÁMÁRA”

– áll a nyilatkozatban.

Több konstruktivitást kérnek Oroszországtól a konfliktus megoldása tekintetében – említés történik az ellenőrző pontok megnyitásáról, a terület aknamentesítéséről és a nehézfegyverek kivonásáról.

Hírdetés

Ugyanakkor arra ösztönzik Ukrajnát, hogy illessze be az úgynevezett Steinmeier-formulát nemzeti jogszabályaiba.

A nyilatkozat kitér arra is, hogy az EBESZ képviselőinek teljes hozzáférést kell biztosítani a Donyec-medence egész területéhez, olvasható itt.

Berlinben hozzátették, hogy Németország és Franciaország továbbra is munkálkodni fog a konfliktus hosszú távú rendezésén.

A korrespondent.net emlékeztet, a Steinmeier-formula feltételezi, hogy a Donyec-medencében előbb választásokat kell tartani, ezután kerülne vissza a határ feletti ellenőrzés Ukrajnához. Kijev csak fordítva tudja elfogadni az események sorrendjét.

Magyar Tudat

Megosztás

The post BERLIN A STEINMEIER-FORMULA ELFOGADÁSÁRA SZÓLÍTOTTA FEL UKRAJNÁT appeared first on Magyar Tudat.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »