Berki Krisztiánról elemet neveztek el

Berki Krisztiánról elemet neveztek el

Hatalmas megtiszteltetés érte olimpiai bajnok tornászunkat, Berki Krisztiánt. Egy elemet, amit olimpiai aranyat érő gyakorlata során is végrehajtott, róla neveztek el, és jövőre már hivatalosan is az ő nevét viseli. Az örömhírt Facebookon közölte a sportoló.

Hírdetés

„2008-ban mutattam be először a Thomas orsót kápán… Londonban ezzel kezdtem a gyakorlatomat… Sok mindent elérhet egy sportoló, de az, hogy elemet neveznek el róla talán a legnagyobb dicsőség a pályafutásában!!! 9 év telt el és jövőre már Berki elemként szerepel a kódban és E értékű erősséget kapott!!!”

A Magyar vándor – melyet a szintén olimpiai bajnok Magyar Zoltánról –, és a Sivadó vándor után (a Magyar vándor visszafelé) – melyet Sivadó Jánosról neveztek el – egy harmadik lólengés specialista magyarról is elneveztek egy torna elemet, nem semmi!

Berki Krisztián 2012-ben Londonban olimpiát nyert, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok. Sérülése miatt nem sikerült kijutnia Rióba, de a 2020-as olimpián még mindenképp szeretne szerepelni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »