Beriasztották a Moszkvai Régióban a rakétavédelmi rendszereket

Beriasztották a Moszkvai Régióban a rakétavédelmi rendszereket

A Moszkvai Régióba telepített légvédelmi és rakétaelhárító védelmi egységeknél teljes fokú harckészültséget rendeltek el a Combat Commonwealth-2015 gyakorlatokat részeként, melyen a FÁK légvédelmi alakulatok vesznek részt, közölte az orosz Légügyi és Űrkutatási Erők szóvivője, Andrej Zolotukin ezredes.
A Combat Commonwealth-2015 közös gyakorlatok a FÁK közreműködésével elkezdődött ott, ahol a légi- és űrvédelmi és rakétaelhárító  egységek és alakulatok találhatók, mondta az ezredes.

A gyakorlaton mintegy 20 katonai egység vesz részt a FÁK részéről.

Első lépcsőben a  kezelőszemélyzet és a harci eszközök gyors áttelepítését gyakorolták.

Hírdetés

A gyakorlat három szakaszban, szeptember 11-ig tart Fehéroroszország, Kazahsztán, Tádzsikisztán, Kirgizisztán és Örményország részvételével.

A manőverekben részt vesznek az S-300 és S-400 légvédelmi rakéta komplexumok, a MiG 29 (NATO-kód: Fulcrum) Szu-27 (Flanker), Szu-30 (Flanker-C) harcosai, a MiG-31 ( Foxhound) elfogó, Szu-24  és a Szu-34 (Fullback) stratégiai bombázók, a Szu-25 (Frogfoot) földi támogató repülőgépek, Tupoljev Tu-22 bombázók, Mi-8AMTSh Terminator (Hip) helikopterek és más harci eszközök., írja a TASS.

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »