Bérgyilkos anya

Bérgyilkos anya

Bérgyilkos anya
Egy anya, aki arra akarja rávenni a saját apját, hogy ölje meg a két és fél éves kislányát. Miért? Nincs magyarázat. Bár Mónika állítja: az egészből semmi nem igaz, a gyereket mégis megpróbálta megfojtani a nagyapja. Az alkoholista, idős férfi pedig azt mondta a rendőröknek, hogy a lánya utasította őt a kicsi meggyilkolására. Ha ez tényleg igaz, akkor az anya évtizedekre a rácsok mögé kerülhet.

Kulcsfigura
Jakubinyi Róbert – A titkosszolgálat egyik legismertebb botrányának, az Egymásért Alapítvány ügyének kulcsfigurája. A szervezet vezetőit – például Földesi Szabó Lászlót – már korábban elítélték. Jakubinyi azonban külföldre szökött, ám mégis elfogták. Most zárt ajtók mögött kezdték vizsgálni az alapítvány sikkasztási és csalási ügyeiben betöltött szerepét. A neve onnan is ismerős lehet, hogy korábban a Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatos dokumentumokat akarta Tanyi Györggyel külföldre juttatni. Aztán azért is, mert szinte kilóra vette meg Nemzetbiztonsági Hivatal volt vezetőit, hogy az ellene indított büntetőeljárásokat elsimítsák.

Rendőrgyilkosok

Hírdetés

Ha egy akcióban meghal egy rendőr, akkor ott bizony valaki hibázott – ezt mondták általában a rendőrgyilkosságokról az általunk megkérdezett nyomozók, ex-zsaruk, és rendőri vezetők. Az állományon belül ennek ellenére a legtöbbször nincsenek felelősök. Borsos József rendőrszázados halálának a 15. évfordulóján olyan akciókat vettünk elő, amelyekben rendőrök vesztették életüket, de megfelelő felszerelés, kiképzés, vagy utasítások mellett talán nem is haltak volna meg.

Emberkereskedelem
Ne hagyd! – Ezzel a címmel indított kampányt az ORFK Bűnmegelőzési Osztálya és a Nemzetközi Migrációs Szervezet az emberkereskedelem ellen. A szexuális és az úgynevezett munkacélú kizsákmányolás terén – az Europol adatai szerint – Magyarország az élen jár. A következő riportunkban olyan emberek történeteit ismerhetik meg, akiket évekig adtak-vettek, kihasználtak, ám végül sikerült megszökniük. Most titkos házakban bujtatják őket a korábbi futtatóik elől.

A Riasztás május 22-i adása.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »