Berágtak a "démonenergizáló" jógázók a Hitgyüli-vezérre

Berágtak a "démonenergizáló" jógázók a Hitgyüli-vezérre

Nagy vihart váltott ki a Hit Gyülekezete vezetőjének jógával kapcsolatos megszólalása. A szekta Youtube-csatornájára felkerült videóban Németh a jógázástól óvta a híveit, ami szerinte nem csupán egy fizikai tevékenység, hanem természetfölötti szellemi tartalma is van, és ettől nem lehet elvonatkoztatni:

az akkor is a mozgás által démonokat energizál, és démonokat idéz meg. […] A jógaszalonokba járó hölgyek, kisasszonyok, akik nagyon szépek akarnak lenni, és nagyon figyelnek a külsejükre […], hatalmas pénzeket költenek el, de a jógázás, az démontiszteletre rendelt mozgási kultúra.

Megnézhető videón is:

Hírdetés

Nem meglepő módon a Magyar Jógaoktatók Szövetsége megszólítva érezte magát, és a Facebookon jelentették be, hogy Németh Sándor ezzel a kijelentésével megsértette a több százmilliós nemzetközi és százezres nagyságrendű hazai jógatársadalmata, az 1,4 milliárd fős indiai népet, annak ősi kultúráját, valamint a világ több százmilliós buddhista közösségét. Az utóbbival arra utaltak, hogy Németh a prédikációban azt is kijelentette, az ókori görög eredetű európai mozgáshagyomány azért jobb, mert "ők azért nem animista világnézetűek voltak", mint – Németh szerint – a buddhisták.

Az MJSZ erre úgy reagált, hogy a szervezet vezetősége jogászokkal konzultálva keresi az ügy jelentőségével arányos válaszlépéseket. Keserű Aranka Szaraszvatí elnök közleményét egy Mahatma Gandhi-idézettel zárta: "Nem vehetik el az önbecsülésünket, ha mi nem adjuk oda."

Németh Sándor jógaellenes kirohanásával kapcsolatban egyébként az indiai nagykövetség is megszólalt. Szerintük a jóga az egész emberiség közös kincse, és a hasznosságát és hatásosságát megkérdőjelező megnyilvánulások a jóga alapelveinek helytelen értelmezéséből erednek.

"A jóga megtanította nekünk a betegségből az egészséghez vezető utat, és egy módját annak, miként élhetünk nyugodt, kreatív, tartalmas és megelégedettséggel eltöltő életet. Megmutatja a módját, miként győzhetjük le a feszültséget és a tudattalan szorongást. Kijelenthetjük, hogy a jóga az egészség és a jólét keresésének egyik legnagyobb tömegmozgalmává nőtte ki magát. Megosztás helyett a jóga egyesít; a szenvedések erősítése helyett a jóga gyógyít."

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »