Beperli a TV2-t az a nő, akit véletlenül más helyett aláztak meg

Beperli a TV2-t az a nő, akit véletlenül más helyett aláztak meg

A TV2 egy HVG-s újságírót akart lejáratni esti híradójában, de névegyezés miatt egy korábban állatvédőként tevékenykedő nőt mutattak be. Némi vívódás után az áldozat úgy döntött, pert indít a csatorna ellen.

Mint arról beszámoltunk, a TV2 Tények című esti híradójában egy fideszes politikusról írt cikke miatt le akarták járatni a HVG újságíróját, Gergely Zsófiát. Az ő „bűne” az volt, hogy megírta: infarktust kapott a Fidesz képviselője és egykori pártigazgatója, Várhegyi Attila.

Összekeverték: rossz embert járatott le egy ország előtt a TV2 híradója

Történt, hogy a hvg.hu újságírója, Gergely Zsófia írt egy cikket arról, hogy infarktust kapott a Fidesz egykori pártigazgatója, Várhegyi Attila.Ez a hír valamiért annyira felhergelte a Habony-műveket, hogy egy 888-Magyar Idők-TV2 kombót küldtek az újságíróra.A kormánypártok médiabirodalmának csúcsát jelentő kereskedelmi csatorna ezért egy olyan lejárató anyagot adott le a szombat esti Tényekben, ami lényegében arról szólt, hogy

Hírdetés

A műsorban hosszasan taglalták, micsoda elképesztő botrány ez, és gyakorlatilag az sugalmazták, hogy Gergely Zsófiát ki kéne rúgni cikke miatt. Azonban a Tények szerkesztője az újságíró helyett egy másik Gergely Zsófiáról készült felvételeket rakott az anyagba, jelesül olyanokat, amin a Négy Mancs állatvédelmi alapítvány egykori projektvezetője szerepelt.

Az nevetséges hiba miatt a csatorna végül közleményben elnézést kért, a felvételt honlapjukról is letörölték, majd a felelőst a HVG információi szerint kirúgták állásából.

Kirúgták a TV2 riporterét, aki rossz embert járatott le

Mint arról mi is beszámoltunk, múlt hét szombaton a TV2 híradójában egy olyan riportot mutattak be, amiben a HVG egyik újságíróját járatták volna le, amiért az egy fideszes politikus rossz egészségügyi állapotáról írt cikket.A szerkesztésbe azonban hiba csúszott, a felvételeken ugyanis az újságíró Gergely Zsófia helyett végig a Négy Mancs állatvédelmi szervezet egykori képviselőjét, egy másik Gergely Zsófiát mutattak.

Végül a HVG-s Gergely Zsófia interjút készített nem HVG-s Gergely Zsófiával, amiben utóbbi közölte, hogy bár sokat gondolkozott a dolgon, végül úgy döntött, perre megy a lejáratás miatt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »