Beomlott egy híd Neamț megyében

Beomlott egy híd Neamț megyében

Beomlott tegnap délután a néhány hónappal ezelőtt teljesen felújított, a Neamţ megyei Luţca és Sagna településeket összekötő, Szeret folyón átívelő híd, miközben egy teherautó és egy furgon haladt át rajta.

A Neamţ megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője, Irina Popa hadnagy elmondta, a teherautó sofőrje megsérült, a szemtanúk szedték ki a járműből. Az 56 éves férfit a SMURD mentőcsapata kórházba szállította. A helyszínre kiszálló Adrian-Vasile Niţă prefektus elmondta, ellenőrzik, nem rekedt-e más jármű a romok alatt. A közlekedési rendőrök a 15D jelzésű, Roman–Gâdinţi országút felé terelték a forgalmat a 207A megyei útról, amelyen a beszakadt híd található.

Hírdetés

A Neamţ megyei tanács hatáskörébe tartozó hidat néhány hónappal ezelőtt újították fel teljesen, az építése óta eltelt ötven évben ugyanis egyáltalán nem korszerűsítették – közölte a G4Media. A hírportál szerint Ionel Arsene, Neamţ Megye Tanácsának elnöke tavaly év végén, az állóképességi teszt elvégzése után úgy nyilatkozott, a híd optimális körülmények között használható.

Az eset kapcsán a fejlesztési és közmunkálatokért felelős minisztérium tegnap közölte: a Sagna és Luţca települések közötti közúti híd felújítási munkálatait hivatalosan nem adták át, így a projekt befejezetlennek minősül. A tárca azt is bejelentette: Cseke Attila miniszter utasította az építésfelügyeleti hatóság képviselőit, hogy sürgősen szálljanak ki a helyszínre és ellenőrizzék a munkálatok állapotát. „A fejlesztési minisztérium álláspontja szerint a beruházási cél nem teljesült, mivel a munkálatok befejezéséről nem nyújtották be az átadási-átvételi jegyzőkönyvet. A hídon végzett munkálatok nem fejeződtek be, és nem is adták át azokat, tehát a hidat nem kellett volna használatba adni. A Szeret folyó felett Luţca településnél átívelő közúti híd felújítását a Helyi Fejlesztések Országos Programon keresztül finanszírozzák” – olvasható a tárca közleményében.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »