Benzintartályban csempészték a migránsokat

Több mint háromszáz bevándorlót csempészett Magyarországból nyugat-európai államokba öt szlovák férfi. A migránsokat átalakított benzintartályokba bújtatták, így próbálták átverni a biztonsági szerveket.

Öt feltételezett embercsempészt tartóztatott le a szlovák rendőrség péntek éjjel.

A rajtaütés-sorozatban magyar és szlovák tisztek csaptak le olyan embercsempészekre, akik Németországba és Olaszországba készülő migránsokat próbáltak kijuttatni Magyarországból.

A Reuters megszerezte a rendőrségi felvételeket, mikor a tisztek belenéznek az egyik bérelt jármű benzintartályába, és egy hálófülkét találnak, melyben egy bevándorló kuporog.

A nyomozók kiderítették, hogy a pakisztáni, szíriai és afgán bevándorlók fejenként 500 és 1000 euró közötti összeget fizettek az illegális fuvarért.

Az embercsempészek átalakították a bérelt szlovák és cseh autókölcsönzők járműveit.

A migránsokat bebújtatták a hálófülkévé alakított benzintartályokba, ahova pokrócot, párnát, vizet és ennivalót is bevihettek magukkal, majd elindították a kocsikat a magyar-szlovák határ felé.

A magyar határnál mégis lebuktak.

Még nem lehet tudni, hogy egy tartályba hány migránst zsúfoltak be az embercsempészek, de a rendőrség már kiderítette, hogy legalább 300 bevándorló jutott át nyugati országokba ilyen módon.

migráns tank


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »