Benzinkúton fogunk élelmiszert vásárolni?

Benzinkúton fogunk élelmiszert vásárolni?

Ha betérünk egy-egy töltőállomásra, megfigyelhetjük, hogy egyre gazdagabb a kínálat pékáruból, tejtermékekből és más élelmiszerekből is. Lehet, hogy a mindennapi ebédre valóhoz is itt vesszük meg majd a hozzávalókat?

A BILLA üzletlánc és az OMV benzinkúthálózat egyesítették erejüket és fokozatosan egyre több alapélelmiszer kerül a töltőállomásokra. Ezer terméket kínál az üzletlánc, főleg friss élelmiszert, zöldséget, péksüteményt és tejtermékeket, árulta el vezérigazgatója, Arnd Riehl.

Mint elmondta, nem az a cél, hogy helyettesítsék a szupermarketeket, inkább azt szeretnék elérni, hogy a vevő gyorsan megvehesse azt, amire szüksége van.

Magasabb áron

A szupermarketekben megszokott árakat a benzinkutakon ne keressük! Ezek ott magasabbak.

A 250 grammos vaj például 1 euróval drágább a töltőállomáson, mint a boltban. A tej 10 centtel, a kenyér néhány centtel kerül többe. Ugyanez vonatkozik a zöldségre és a gyümölcsre is.

A magasabb árat az OMW azzal indokolja, hogy 24 órán át tartanak nyitva minden nap.

Hírdetés

Mindkét társaság jelezte már, hogy további benzinkutakat „alakítanak át” úgy, hogy több élelmiszert lehessen ott kínálni. Egyelőre három ilyen hely van. De év végéig még további 20-at szándékoznak nyitni.

Nem titkolják, politikai döntések is befolyásolták, hogy szorosabban együttműködjenek. Konkrétan a vasárnapi boltzárról szóló parlamenti vitát említik.

A többi nagy játékos is követi ezt a trendet. A Shell benzinkutak kicsiben már évek óta kínálnak alap élelmiszereket. Szintén magasabb áron, mint a boltokban.

A Slovnaft kútjain is lehetett a múltban alap élelmiszereket vásárolni, de nem vált be annyira, mint remélték. A vevők főleg a kész ételeket keresik. Éppen ezért tervezik, hogy bővítik a pékáruk, tejtermékek és húsáruk, valamint a hűtött kész ételek áruskáláját, mondta el Anton Molnár, a Slovnaft szóvivője.

A Slovnaft, a MOL csoport tagjaként saját sikeres coffe és gasztro koncepcióval is rendelkezik.

Az egyre inkább terjeszkedő Orlen benzinkút-hálózat is igyekszik fejleszteni gasztronómiai „részlegét”, maximális komfortot nyújtva a vásárlóinak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »