Benzema is ledobta a rasszista-bombát

Benzema is ledobta a rasszista-bombát

Didier Deschamps meghajolt a rasszisták nyomásgyakorlása előtt – véli a francia Eb-keretből kimaradt csatár. Nem ő az első, aki rasszizmussal vádolja a szövetségi kapitányt: nemrég Éric Cantona is azt sejtette, Benzema az észak-afrikai származása miatt nem lehet ott a viadalon.

A Real Madriddal Bajnokok Ligáját nyert francia támadó a csapata házilapjának számító Marcának beszélt csalódottságáról.

Didier Deschamps ugyanis nem jelölte a francia válogatott Európa-bajnokságon résztvevő keretébe Benzemát utóbbi szexvideós zsarolási botránya miatt, méghozzá Manuel Valls miniszterelnök utasítása nyomán.

„Meghajolt Franciaország rasszista részének nyomásgyakorlása előtt”

Hírdetés

– értékelte a 28 éves csatár a szövetségi kapitány döntését a Marcának. A kihagyását már csak azért sem érti, mert a francia szövetség elnökével és Deschamps-pal is jól kijött, így arra gondol, hogy a Nemzeti Front nyomása miatt nem került be a keretbe. „Sportszempontból nem értem a döntést. Jogi szempontból sem, hiszen nem ítéltek el. Nem vagyok bűnös” – idézi az ESPN FC a Marca nyomán Benzemát.

Más is kritizálta

Nemcsak ő, hanem a tavasz egyik legjobb formában futballozó francia focistája, Hatem Ben Arfa sem játszik a hazai rendezésű Eb-n. Ezen kiakadt a viadalon egyébként angoloknak drukkoló Éric Cantona. Amint arról beszámoltunk, az egykori válogatott csatár – aki Deschamps oldalán is játszott a nemzeti tizenegyben – arra utalt, hogy a két focista az észak-afrikai származásuk miatt nem lehet ott az Európa-bajnokságon.

Deschamps emiatt ügyvédhez fordult, aki szerint megteszik a szükséges jogi lépéseket. Könnyen lehet, hogy ez vár Benzemára is, aki fenti szavai miatt jó eséllyel nem lesz válogatott focista, amíg Deschamps a kapitány.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »