Benyújtotta Toroczkai javaslatát a Jobbik, az alelnök a parlamenet elé hívja az embereket

Benyújtotta Toroczkai javaslatát a Jobbik, az alelnök a parlamenet elé hívja az embereket

November 2-án tárgyalja az Igazságügyi bizottság a Jobbik által Toroczkai László kezdeményezésére benyújtott határozati javaslatot. Toroczkai támogató tüntetést szervez a Kossuth térre.

 
 
„Ahogy az általam meghirdetett Markó utcai tüntetésen jeleztem, az első fokon, nem jogerősen összesen 125 év fegyházbüntetésre ítélt hazafiak ügyében a következő demonstrációnkra akkor kerül sor, amikor a Jobbik javaslata a parlament elé kerül. Ez most november 2-án lesz” – olvasható Toroczkai László Facebook-bejegyzésében.
 
A Hegedűs Lórántné, Volner János, Z. Kárpát Dániel és Sneider Tamás által aláírt határozati javaslat a 2006-2010 közötti, az állam által indokolatlan önkényt megvalósító fellépés idején elkövetett, politikai indíttatást is magukban hordozó cselekmények megítélésével kapcsolatos jogszabály-módosítások szükségességéről szól.
 
A határozat értelmében a 2006. szeptember 17-e és 2010. május közötti időszakban a kormány elleni tiltakozás keretében elkövetett cselekmények értékelése során enyhítő körülményt jelentene, hogy az elkövetők motivációja a saját maga által is elismerten hazug és ezáltal a választói akarattal nyilvánvalóan szembehelyezkedő kormánnyal szembeni fellépés volt.
 
Szeretnék azt is, hogy a kormány vizsgálja meg egy olyan törvénymódosítás előterjesztésének lehetőségét, amely szerint a már lezárult eljárásokban lehetséges legyen az ítéletben foglalt büntetések mellőzése vagy mérséklése.
 
Toroczkai megjegyzi: Budaházy Györgyék tegnap esti elhurcolása különösen aktuálissá teszi a kiállást. 
 
„Hívok és várok tehát mindenkit 2016. november 2-án (szerdán) 9 órakor a Kossuth térre, az Országház elé, hogy támogató tüntetésünkkel igyekezzünk rábírni a képviselőket arra, hogy fogadják el a határozati javaslatot, és rendezze végre a kormány ezt az elfogadhatatlan helyzetet, ha már fülkeforradalmat és rendszerváltozást ígért Magyarországnak” – írja a Jobbik alelnöke.
 

Hírdetés

www.parlament.hu

Toroczkai László. 49,837 likes · 18,352 talking about this. Ásotthalom polgármestere. A Jobbik alelnöke. // Mayor of Ásotthalom. Vice-president of Jobbik.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »