Benyomultak a görög rohamrendőrök a hírhedt táborba

Benyomultak a görög rohamrendőrök a hírhedt táborba

400 egyenruhást vetettek be.

Kedd hajnalban kezdte meg a görög rendőrség az idomeni menekülttábor felszámolását – írja a The Guardian. Az újságírókat elzárták a terület elől az akció ideje alatt, de így is 20 busznyi egyenruhást láttak a helyszínre érkezni, miközben rendőrségi helikopterek köröztek az égen. A lap felhívja rá a figyelmet: korábban a hatóságok úgy nyilatkoztak, hogy nem vetnek be erőt az önkényesen létesült tábor felszámolásakor. A görög-macedón határon a becslések szerin 8500, főként szíriai, afgán és iraki vert tábort.

Inkább az embercsempészek, mint az állam

Hírdetés

Az AP korábban több táborlakót is megszólaltatott, egybehangzó vélemény volt, hogy a jelenlegi helyzet jobb az államilag szervezettnél, ahol legalább újabb fél évet kéne tölteniük – idézi fel a lap. Egy 22 éves férfi pedig úgy nyilatkozott, hogy azon gondolkodik, hogy inkább Németországba vitetné magát az embercsempészekkel.

Szervezett elhallgatás

A görög helyzetről korábban egy radikális uniós képviselő tájékozódott a helyszínen, aki azt találta, hogy segélyszervezetek munkatársai intézik Európa elfoglalásának pr-jét. Janice Atkinson kiállt az Orbán-kormány bevándorlásellenes politikája mellett, de még Soros György ellen is felemelte a szavát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »