Benedek kussoljon, legyen engedelmes

Benedek kussoljon, legyen engedelmes

Van annak valami diszkrét bája, amikor a balliberális sajtó érteni kezd a kereszténységgel kapcsolatos témákhoz. Ez történik most, akkor, amikor az általuk Ferenc pápának nevezett vatikán püspökéről, Bergoglióról, az érinthetetlen reformpápáról, a szerintük haladó szellemű, egyházat megújító nagyúrról, vagy vele kapcsolatban mer valaki olyat mondani, ami neki esetleg nem tetszhet.

Hogy miért védik annyira Ferencüket, nem is sejtjük – fel sem merjük tételezni, hogy valahonnan utasítást kapnak arra, hogy „védjék be” a havert… –, de az bizonyos, hogy a nemzet, a magyar és a keresztény szavakat főként szitokszóként ismerő és használó 24.hu, 444.hu, hvg.hu vagy a nepszava.hu tegnap ismét térítésbe kezdett a pápai székben pöffeszkedő, migránsokat oly előszeretettel simogató nagyúr mellett. Hogy pontosak legyünk, kedvenc kilövéses játékukat indították el az a XVI. Benedek pápa ellen, aki gondolkodni és véleményt formálni merészelt.

Megérkezett a kilövési engedély, azzal, hogy megjelenése előtt szemléztek egy őszentsége Benedek pápa és Robert Sarah bíboros által jegyzett könyvből.

Ez a könyv pedig  olyan, liberális gondolkodásúak számára istenkáromlással felérő véleményt tartalmazott, hogy a papi hivatás egész embert követel meg, így összeegyeztethetetlen a család alapításával, hisz az is egész embert követel meg. (Egy egész ember pedig nem lehet kettő…)

A konzervatív média állva maradt, hallgat. Nem is érti mi van ebben csodálatos, hisz a cölibátus, ahogy a papi nőtlenséget ismerjük, a papi hivatással együtt jár, ahogy a kamionsöfőrrel a teherautó, a fotóssal a fényképezőgép, vagy a ballib publicistával a gyűlölet és a hazugság.

Nos ezt, a felszentelt papok és Isten között megkötött önkéntes szövetséget szeretné most az ideiglenes vatikáni helytartó lazítani, vagyis megtorpedózni azzal, hogy kivételes esetben a cölibátust nem vállaló valaki (idősebb, házas diakónus?) is lehessen pap, mert az amazóniai térségben vannak olyanok, akik…

Hírdetés

Amíg a 24.hu azt az ökörséget találta leírni, hogy „A lap szerint nem jellemző, hogy XVI. Benedek a véleményét hangoztassa egyházi ügyekben…”, és nem gondolkodott el azon, mi másról is lehetne karakteres véleménye őszentségének, addig a 444.hu szerint szembeszegül a haladóbb nézeteket valló Ferenccel. A Hvg pedig már hazugsággal vádolja XVI. Benedeket, azzal a füllentéssel, hogy a visszavonultatott pápa állítólag megígérte, csendben marad.

A legkésőbb ébredő Népszavának is kellett villantania egyet. A nem kimondottan keresztény vallási lap főcímében üvölti világgá, Benedek atya lázad, nem engedelmes. Ezek szerint a lapnak lehet véleménye vallási ügyekben, az ehhez nem értő XVI. Benedek pedig kussoljon, legyen engedelmes szolgája a haladó szellemű, balliberális hátszelű vatikáni nagyúrnak.

Nem tudom, másnak e tájék mit jelent, nekem borsózna a hátam, ha egy ballibbant publicista haladó szelleműként jellemezne, vagy bármi pozitívat papírra vetne velem kapcsolatban.
Hogy Bergoglio hogy van ezzel, azt nem tudom…

Üdvözlet,
 KJ

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »