Bene Gábor: Ha Léhmann kuruc, akkor ki a labanc?

Léhmann György egyik őse segített egykor II. Rákóczi Ferencnek, megszökni a bécsújhelyi börtönből. Ezért nyugodtan kijelenthetjük, hogy neki bizony vannak kuruc elődei, de a saját teljesítménye okán is a magyar nemesség kurucai közé tartozik.
Én rendszeresen leközlöm Léhmann György anyagait, hogy a joggal foglalkozók és az ún. laikusok is tájékozódhassanak a jogrendben megjelenő hamisságok napi gyakorlatáról. Most is ezt teszem, de a könnyebb érthetőség kedvéért leírom azt a véleményemet, amelyet már évekel ezelőtt közzétettem a szegedi bankok előtti tüntetéssorozatban, amelynek felvételei "bankterror" címmel vannak fenn a youtube-on, s így álláspontom ellenőrizhető.
A könnyebb érthetőség kedvéért egyszerűsítek is, mert szerintem két alapvető kérdést kell világossá tennünk az olvasók előtt:
1/a devizaalapú hitelezés egyrészt büntetőjogi probléma, amelyet az állam és annak szakintézményei nem kezelnek, pedig ez lenne a feladatuk! Az államot ugyanis azért hozták az őseink létre, hogy bennünket védjen a monetáris erők és a bűnözőkkel szemben, s ne a bankárkaszti csalókat védjék ellenünk!
2/ ám a devizahitelezés polgári jogi probléma is, ahol nem is a Kúriának kellett volna döntenie arról, hogy mi a tisztességtelen, hiszen a polgári jogi szerződésnek – így a bank szerződéseknek is – a két fél egybehangó akaratát kell kifejeznie! Azért az egyoldalú szerződésmódosítás ipso jure törvénytelen és tisztességtelen!

Hírdetés


Forrás:szmm.hu
Tovább a cikkre »