Bencsik szerint ellenvéleménynek nincs helye, aki pedig mégis elmondja, az eltávolítandó parazita

Kőkemény állásfoglalás a kormánypárti főszerkesztőtől, aki bolhákhoz hasonlította azokat, akik Orbán ellen demonstráltak.

Kedvenc hétfő esti szórakozásom, hogy leülök a tévé elé és megnézem az Echo TV legjobb műsorát, a Sajtóklubot.

Itt már több szellemi csúcstermék is megszületett, különösen Bencsik András szokott tündökölni az adásban. A Sajtóklubban tudatta a nagyérdeművel, hogy aki aláírja az olimpiás népszavazásról szóló íveket az hazaáruló, vagy, hogy Paks II. formájában tulajdonképpen ingyen kapunk egy erőművet az oroszoktól.

Ezúttal a március 15-ei események kapcsán sikerült maradandót alkotni.

Orbán Viktor Múzeum kerti beszédéhez Juhász Péter szervezett ellentüntetést, amiről Bencsik kifejtette, hogy ezek az emberek valójába provokátorok voltak, mivel tudták, hogy a véleménynyilvánításukkal akár annyira felbosszanthatnak valakiket, hogy tettlegességig fajul a dolog.

Szerinte a rendőrség túlságosan felpuhult, mert régen még kiemelték az ilyeneket a tömegből és megbüntették őket. Bencsikben aztán mégiscsak felsejlett valami abból, hogy abban a demokrácia nevű izében élünk, amit a kormány azért igyekszik szűkíteni, de mégiscsak na, nem feltétlenül elítélendő, hogy ha valaki ellenvéleményt fejt ki.

Mielőtt azonban azt hinnénk, hogy innentől kezdve normális mederben folyt a beszélgetés, nagyot tévedünk. Az újságíró szerint meg kell vizsgálni, hogy a nemtetszés kinyilvánítása pozitív cselekedet volt-e. Itt természetesen nem volt az szerinte, mert egy jelentéktelen súlyú csoport tette azt. Bezzeg Göncz Árpád kifütyülése!

Hírdetés

Aztán meghallgathattunk egy sztorit a macskáiról is ennek kapcsán. Ha azok bolhásak, akkor orvoshoz viszi őket, hogy megszabaduljanak a kis lényektől. Igen, itt épp parazitákhoz hasonlította azokat, akik jelezni merték Orbánnak, hogy nem értenek vele egyet.

„…ahogy a természetben, az orvostudományban van mód kezelni ezt a problémát, hogy a nem kívánatos parazitáktól a gazdaállat megszabaduljon, úgy szerintem a társadalom életében is, ahogy korábban Rosdy Tamás esetében képes volt, ma is képesnek kéne lennie a rendnek és a törvénynek arra, hogy a parazitákat, akik nem önálló politikai véleményt fejtenek ki, hanem ráülnek egy rendezvényre, hogy ott balhét csináljanak, azt eltávolítsák. „

Ha nem emlékeznénk, Rosdy Tamás volt az a személy, aki 2009-ben Gyurcsány távozását követelte egy ünnepségen, aztán előállították a rendőrök.

Ezután pedig következett is a műsor csúcspontja.

„Ahogy a bolha nem kívánatos a macskán, ugyanígy egy politikai rendezvényen nem kívánatosak az ellenvélemények.”

Szóval kussoljon mindenki, aki nem ért egyet Orbánnal. Még szerencse, hogy az úr a Demokrata című lapnak a főszerkesztője. Ez ugyebár egy görög szó, ami azt jelenti, hogy a demokrácia híve. 

A teljes adás alább látható.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »