Bencsik Gábor: Hány lista lesz?

Bencsik Gábor: Hány lista lesz?

„Az úgynevezett Összefogás – MSZP, DK, Momentum, Jobbik, LMP, Párbeszéd, Együtt – elvileg közös jelöltekkel és közös listán indul 2022-ben.

Ami a közös jelölteket illeti, azt valószínűnek tartom. De abban nem vagyok biztos, hogy közös lista is lesz. A külön lista ugyanis esélyt kínál a DK-nak arra, hogy végleg leszámoljon az MSZP-vel, ha az, ami könnyen megeshet, kiesik a parlamentből, és így Gyurcsány visszaszerezheti a vezérszerepet a baloldalon.

Láttunk már ilyet a történelemben: először leszámolunk az otthoni ellenfelekkel, és majd a hatalom birtokában fordulunk a külső ellenség felé.

A Momentumnak is kedves lehet a külön lista, hiszen ők erősen bíznak magukban, és egy jó eredménnyel az ellenzék vezető erejévé válhatnak. A közös lista viszont az egyes pártok teljesítményét szétmaszatolja, nem tud elválni a szar a májától.

Hírdetés

Igazából a Jobbiknak sem áll érdekében a közös lista, mert az összegyurcsányozódásra végleg rámehet a pártjuk, mehetnek a levesbe.

A közös lista valójában csak Aprajafalva lakóinak (Együtt, Párbeszéd, ilyesmi) kedves, mert ők maguktól még a mosdóba sem tudnának bejutni. De lehet, hogy ez kevés lesz annak a kierőszakolásához.
Persze békebontó senki nem lesz. Majd teremtenek olyan helyzetet, hogy a másik legyen az. A lista befutó helyeinek elosztása kiváló alkalom lesz arra, hogy a másikra mutogatva fölrúgják a paktumot.”

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »